Gradovi

Mještani protiv asfaltne baze

Mještani protiv asfaltne baze
Foto: N.N. | Mještani protiv asfaltne baze

VELIKA KLADUŠA - Mještani sela Donja Slapnica, koje je udaljeno nekoliko kilometara od Velike Kladuše, i dalje upozoravaju na problem asfaltne baze koja pripada preduzeću "Hodurnik", tvrdeći kako im je zbog ovog postrojenja život postao nepodnošljiv.

Tvrde kako im svakodnevni dim, prašina i detonacije ugrožavaju život i zahtijevaju da u pomenutom preduzeću povedu računa o zaštiti životne sredine.

"Nismo protiv toga da preduzeće radi, ali tražimo da ne zagađuje zrak koji dišemo i ne uništava okoliš i zdravlje nas i naše djece. Vjerujte, ima dana kada je nemoguće otvoriti vrata ili prozore na kući koliki je smrad", kaže mještanin Arif Golubović.

Mještani su protestovali i ukazivali nadležnim institucijama na ovaj problem, ali tvrde kako se po ovom pitanju do sada ništa nije uradilo. Međutim, u ovom preduzeću odbacuju optužbe i tvrde kako se radi o orkestriranoj kampanji protiv njih.

Vlasnik firme, Izet Huremagić, kaže kako posjeduje sve potrebne dozvole i da je asfaltna baza aktivna samo nekoliko puta mjesečno.

"Uvijek se javljaju jedni te isti mještani, a zanimljivo je kako im godinama nije ništa smetalo, a sada se neprestano žale. Investirao sam nekoliko miliona maraka u preduzeće i ono posjeduje sve što je potrebno kada je u pitanju zaštita okoliša", tvrdi Huremagić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije