Gradovi

Pratite nas na Google news

Načelnik Ilidže: Situacija opasna i rizična, preporuke izvršavajte striktno

Načelnik Ilidže: Situacija opasna i rizična, preporuke izvršavajte striktno
Foto: Fena | Načelnik Ilidže: Situacija opasna i rizična, preporuke izvršavajte striktno
Fena

SARAJEVO - Načelnik Opštine Ilidža Senaid Memić poručio je stanovništvu Ilidže da trenutnu situaciju prihvate kao krajnje opasnu i rizičnu.

"Pozivamo na racionalno ponašanje, ne dozvolite da panika i nervoza upravlja vama i molimo vas da preporuke odgovornih štabova i ljudi izvršavate striktno", istakao je Memić.

Nakon pojave slučajeva zaraze na području Ilidže, iz ove Opštine pozivaju sve koji su imali kontakta i pretpostavke da su imali kontakte sa zaraženim, stave se u apsolutnu izolaciju i da u okviru mogućnosti smanje kontakte i sa vlastitom porodicom, pogotovo sa djecom i starima, te da obavijeste nadležne općinske i medicinske službe da su poduzeli mjere izolacije (karantin).

"Prestanite upražnjavati sve oblike društvenih kontakata i nemojte ići ni na sahrane ni na bilo kakve skupove bez obzira na stanje zaraze. Ukoliko ste u mogućnosti prestanite sa svim ličnim kontaktima kako bi pomogli presjeći lanac geometrijske progresije u širenju zaraze. Kontakte obavljajte iz kuće putem telefona, interneta i maila", istakao je Memić.

Iz Opštine Ilidža mole građane za strpljenje ukoliko imaju određene probleme u organiziranju vlastitog života jer se, kako navode, trude da u nedostatku opreme i sredstava stignu nivo da mogu svima pomoći da se smanji opasnost.

"Situacija sa širenjem bolesti zavisi od svakog pojedinca i ukoliko nam se budu dešavali propusti (poput 24. marta 2020.godine, Dom zdravlja) produžit ćemo bolest, povećati broj inficiranih i napraviti nenadoknadive štete. U ovome što tražimo od vas prihvatite da su molbe za pažnju i ozbiljnost ujedno i naredbe da se poduzme u okviru mogućnosti i više od toga sve što će pomoći stanovništvu. Ostajte kući, budimo odgovorni, proći će", kazao je Memić, saopšteno je iz Odsjeka za informiranje Opštine Ilidža. 

Povezana vijest: 

Šarkić: Zatvorena ambulanta u Hrasnici u koju je dolazila preminula od virusa

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije