Gradovi

Nakon nekoliko mjeseci otkočena izgradnja lifta

Nakon nekoliko mjeseci otkočena izgradnja lifta
Foto: N.N. | Nakon nekoliko mjeseci otkočena izgradnja lifta

​SANSKI MOST - Građevinski radovi na izgradnji lifta koji će služiti za potrebe transporta pacijenata na Interni odjel Opće bolnice u Sanskom Mostu konačno su nastavljeni i njihov završetak se očekuje uskoro.

Inače, pomenuti radovi su zbog administrativno-pravnih problema u vezi sa javnim tenderima i žalbama preduzeća koja su se prijavila za izvođenje radova bili blokirani još od maja.

"Konačno su otklonjene sve prepreke i trenutno je u toku montiranje konstrukcije, a potom će uslijediti i ugradnja lifta", kazao je Asmir Karabeg, predsjednik Upravnog odbora te zdravstvene ustanove.

On je dodao kako vrijednost ovog projekta iznosi 80.000 maraka, a njegova realizacija će u značajnoj mjeri olakšati rad u ovoj ustanovi s obzirom na to da su pacijente na pomenuti odjel, koji se nalazi na spratu, fizički prenosili stepeništem, što je u prošlosti često stvaralo probleme.

"Od Vlade Federacije BiH dobili smo 320.000 maraka i radi se o novcu koji nam je transferiran za ublažavanje posljedica pandemije virusa korona. Izgradnja lifta nametnula se kao prioritet i tome smo pristupili", kazao je Karabeg.

Kao i druge zdravstvene ustanove u USK, i Opća bolnica u Sanskom Mostu se susreće s nizom problema u svome radu, međutim i pored toga uspijeva da opstane i funkcioniše.

Za pacijente s područja Sanskog Mosta i Ključa bolnica ima veliki značaj s obzirom na to da je Kantonalna bolnica u Bihaću udaljena više od stotinu kilometara od ova dva grada.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije