Gradovi

Nova dobojska bolnica mogla bi biti otvorena za godinu

Nova dobojska bolnica mogla bi biti otvorena za godinu
Foto: N.N. | Nova dobojska bolnica mogla bi biti otvorena za godinu

DOBOJ– Devet mjeseci nakon početka izgradnje, grubi građevinski radovi na novoj bolnici u Doboju su završeni.

U to se na licu mjesta danas uvjerio resorni ministar Alen Šeranić, koji je sa gradonačelnikom Borisom Jerinićem, te sa kineskim partnerima i lokalnim podizvođačima obišao prostorije buduće zdravstvene ustanove koja će pružati usluge za više od 250. 000 pacijenata dobojske regije.

 „Sljedeća faza podrazumijeva zatvaranje objekta sa stolarijom, malterisanje, građenje pregradnih zidova i završetak samog krova kako bi sa tom funkcijom obezbijedili da u toku zime možemo da kontinuirano da radimo, da stižemo one rokove koji stoje pred nama“, izjavio je Alen Šeranić, ministar zdravlja i socijalne zaštite RS.

Miroslav Dragičević, član tima za izgradnju bolnice koji predstavlja bolnicu „Sveti apostol Luka“, rekao je da  slijede instalaterski radovi, mašinska faza, elektrofaza, voda, struja, i ostali...

„, Nadam se da ćemo i tu imati punu saradnju, i očekujem da i te radove završimo prije roka“, naveo je on.

Radove na izgradnji bolnice izvode kineske kompanije, a projekt košta više od stotinu miliona KM.

„U toku ovog perioda koji je bio veoma specifičan, dobili smo značajnu podršku ministarstva, grada Doboja, kao i naših lokalnih podizvođača. Vjerujemo da ćemo i u nastavku izvođenja radova da se maksimalno posvetimo ovog projektu i završetku istog“, rekao je Juan Džuandžung, zamjenik generalnog direktora „China sinopharm international corporation“.

Resorni ministar je poručio da očekuje da u ovom periodu sljedeće godine nova dobojska bolnica bude otvorena, a isto očekuju i u Gradskoj upravi Doboj.

„Raduje me što su rokovi prije vremena, i što ćemo završiti ovaj veliki projekat koji je, mogu slobodno reći stogodišnji. Ovakvi objekti se ne grade svake dvije, tri ili pet godina, ni pedeset. Ovo je stogodišnji projekat i raduje me da je u ovim gabaritima, da je preko 28 hiljada kvadratnih metara, a da ćemo za buduće generacije koje će se ovdje i liječiti, ali i naše medicinske radnike imati najsavremenije i najkvalitetnije uslove“, kazao je Boris Jerinić, gradonačelnik Doboja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije