Gradovi

Novi asfalt nakon 40 godina

Novi asfalt nakon 40 godina
Foto: N.N. | Novi asfalt nakon 40 godina

TREBINJE - Javno preduzeće "Putevi Republike Srpske", odnosno "Hercegovinaputevi" iz Trebinja, nastavili su radove na rekonstrukciji puta Trebinje - Ljubinje, dugačkog oko 60 kilometara, za šta je Vlada Republike Srpske izdvojila oko 12 i po miliona maraka.

Radnici i mašine "Hercegovinaputeva" su na četrdesetom kilometru puta iz pravca Trebinja, kod sela Veličani, gdje je prema tvrdnjama mještana u ljeto 1979. godine posljednji put radove izvodio takozvani finišer za polaganje asfalta.

"Dugo vremena je prošlo od tada pa smo s oduševljenjem dočekali da do svojih domova dolazimo kao novim putem", kažu stanovnici Veličana, koji su, kako dodaju, i sami zatečeni brzinom radova i odlučnošću nadležnih da se kvalitetno okonča posao.

Mašine "Hercegovinaputeva" rade na presvlačenju prvog sloja asfalta, a kako smo saznali od zaposlenih iz ovog kolektiva, kada urade prvih 50 kilometara, ponovo će se vratiti na presvlačenje finalnog - konačnog sloja.

Radovi su započeli u novembru prošle godine, od kada se sve radilo etapno, sa zacrtanim rokom završetka do 36 mjeseci, ali se očekuje da oni budu okončani još u ovoj godini.

Pored rehabilitacije samog kolovoza, biće urađena vertikalna i horizontalna saobraćajna signalizacija, kao i nova zaštitna ograda tamo gdje bude potrebna, ukupne dužine oko deset i po kilometara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije