Gradovi

Omladinska banka Doboj: Novac za deset projekata

Omladinska banka Doboj: Novac za deset projekata
Foto: Ilustracija | Omladinska banka Doboj: Novac za deset projekata

DOBOJ - Tri mjeseca roka za realizaciju i u prosjeku po 1.500 KM na raspolaganju imaju srednjoškolci i omladinci čije projekte je odobrila Omladinska banka Doboj.

Novac koji je dobila Ekonomska škola će potrošiti na opremanje kabineta za bankare, a članovi Ekološke sekcije Medicinske škole sredstva će iskoristiti za uređenje školskog dvorišta.

"Postavljamo klupe, cvijeće, zelenilo, da uljepšamo našu okolinu... Medicinska škola već dugi niz godina sarađuje sa Fondacijom 'Mozaik' i Omladinskom bankom Doboj. Uz njihovu pomoć uspjeli smo da opremimo kabinet za stomatologe. Takođe oprema za našu fiskulturnu salu stiže uz njihovu podršku", rekla je Tijana Katanić, članica Ekološke sekcije Medicinske škole.

"Imali smo jedan pult koji smo preuredili kao pult gdje sjede bankari. Preko ovog projekta ćemo dobiti brojač novca, LCD televizor, koji će da stoji iznad tog pulta i na njemu će biti kursna lista, tako da će se đaci osjećati kao u pravoj banci... Ove godine imamo dva odjeljenja bankara i planiramo da upišemo još jedno odjeljenje, tako da malo pokrenemo i to zanimanje, koje je možda na neki nekorektan način zanemareno", kazala je Tijana Vasiljević Stokić, direktorica Ekonomske škole.

Omladinci iz Zelinje sredstva će uložiti u nabavku i ugradnju keramike u Omladinskom domu, čiju obnovu su započeli prošle godine.

"Cilj nam je da mladi ne napuštaju naše selo Zelinju, pošto smo zadnja tačka na teritoriji Doboja. Trudimo se stalno da nešto novo napravimo u selu, neke manifestacije poput turnira, igranki, žurki", priča Željko Panić.

Ukupno deset projekata biće finansirano sredstvima Omladinske banke Doboj.

"Ovo je godina kada imamo najviše projekata, dakle deset projekata je bilo aplicirano. Mi smo na početku imali budžet samo za pet", navodi Vedrana Đurđević, koordinatorka Omladinske banke Doboj.

"Grad Doboj se potrudio i podržao dodatnim finansijskim sredstvima i ostalih pet projekata. Mimo onog novca koji je bio predviđen, grad je dodatno izdvojio oko 3.000 KM", izjavio je Vladimir Marković, zamjenik gradonačelnika Doboja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije