Gradovi

Penzioneri najviše poštuju mjere u vanrednoj situaciji

Penzioneri najviše poštuju mjere u vanrednoj situaciji
Foto: N.N. | Penzioneri najviše poštuju mjere u vanrednoj situaciji

TREBINJE - Policijska uprava Trebinje je, od početka vanrednog stanja izazvanog virusom korona, evidentirala 141 narušavanje javnog reda i mira, gdje je počinjen 291 prekršaj vezan za nepoštovanje mjera u vanrednom stanju u istočnoj Hercegovini.

Ovo je saopšteno na konferenciji za novinare PU Trebinje, čiji je načelnik Siniša Laketa napomenuo da je najviše prekršaja počinjeno u Trebinju.

"Radi se uglavnom o kršenju policijskog časa i okupljanjima u većim grupama, među kojima je bilo i okupljanja maloljetnika u Trebinju i Nevesinju, a najsavjesniji dio populacije bili su penzioner, koji su u cijeloj istočnoj Hercegovini samo u četiri slučaja prekršili propisane mjere o ograničenju kretanja", istakao je Laketa.

PU Trebinje je dokumentovala i sedam krivičnih djela protiv zdravlja ljudi, jer su pojedinici kršili mjere izolacije izdate od nadležnih organa RS. 

Evidentiran je i jedan prekršaj izazivanja panike, nakon što su na društvenim mrežama omalovažavani policijski službenici koji provode mjere vezane za pandemiju korone.

Na pres konferenciji je bezbjednosna situacija u istočnoj Hercegovini, od uvođenja vanrednih mjera i vanrednog stanja izazvanog virusom korona, ocijenjena  zadovoljavajućom, a stanovništvo se uglavnom pridržavalo mjera Republičkog, gradskog i opštinskih štabova za vanredne situacije.

U aprilu je u istočnoj Hercegovini evidentirano 12 krivičnih djela, od kojih devet opšteg kriminaliteta, dva privrednog krimininaliteta i jedno iz oblasti bezbjednosti saobraćaja, sa 20 saobraćajnih nezgoda sa 7 povrijeđenih osoba, a dogodila su se i tri nasilja u porodici.

Na konferenciji je rečeno da se u narednom periodu može očekivati veći priliv migranata na području istočne Hercegovine, te da će migrantske rute, vjerovatno, ostati iste, a da će policija pojačati aktivnosti na sprečavanju ilegalnog prebacivanja migranata.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije