Gradovi

Plave kartice digli svi samo za dvije tačke

Plave kartice digli svi samo za dvije tačke
Foto: N.N. | Plave kartice digli svi samo za dvije tačke

DOBOJ - Samo dvije od ukupno dvadeset tačaka dnevnog reda ujedinile su odbornike u Skupštini grada Doboj koji su na sjednici lokalnog parlamenta jedino u dva navrata svi podigli svoje plave kartice.

Naime, jednoglasno je usvojena odluka kojom su prostorije Direkcije za izgradnju i razvoj grada Doboj u nekadašnjoj kasarni ustupljene na korištenje Bolnici "Sveti apostol Luka", a sve kartice za su bile podignute i kada je razmatrana odluka koja proširuje kupovinu parking-karata osim za ljekare specijaliste zaposlene u Bolnici i Domu zdravlja.

"Za razliku od mnogih gradova i opština u RS, mi imamo tu privilegiju da imamo stručne kadrove i u Bolnici i u Domu zdravlja, i ovo se samo proširuje za još, čini mi se, medicinu rada, znači za sve specijaliste, ljekare koji žive u Doboju. To je jedna poruka. Kada pričamo o medicinskim radnicima, grad je jedini pomagao u koroni Bolnici 'Sveti apostol Luka', nisam vidio da su druge opštine nešto se drzale, ni Teslić, ni Brod, ni Modriča, ni Petrovo, nebitno je, da ne nabrajam. A naši ljekari su liječili sve te ljude. Naravno, to je njihova obaveza", poručio je gradonačelnik Boris Jerinić obraćajući se sa skupštinske govornice.

Iako je podržala odluku o besplatnim parking-kartama za ljekare specijaliste, PDP-ova odbornica Olivera Nedić smatra da neke druge kategorije stanovništva takođe zaslužuju istu beneficiju.

"Tražila sam amandmanom da se ista ta mjera uvede i obraćala sam se relevantnim institucijama za porodice sa četvoro i više djece. Ja se samo pitam zašto 200 porodica, od kojih stotinu možda koristi automobil, ne može dobiti ovakvo prepoznavanje. Oni hrane četvoro i više djece i smatram da su u znatno složenijoj situaciji nego uvaženi nam ljekari. Ja sam u rekordnom roku dobila odgovor da niko nije nadležan za to, vanzemaljci su nadležni maltene da donesu jednu takvu odluku. Zašto se pronatalitetno ne može djelovati u jednoj takvoj, sitnoj, distribuciji mjera, da zadržimo porodice, da ne stoje u redu za ambasade", kazala je Nedićeva.

Na dvanaestoj redovnoj sjednici Skupštine grada nisu razmatrane dvije tačke dnevnog reda, Nacrt odluke o usvajanju rebalansa budžeta grada i Nacrt odluke o izvršenju rebalansa budžeta grada za 2022, zbog čega će odbornici za sedam dana ponovo u klupe.

"Nismo dobili saglasnost od Fiskalnog savjeta jer su odsutni iz ministarstva, na Jahorini su, vezano za ovaj forum. Mislili smo da će da stigne u toku sjednice, međutim nije stigla, zato je sjednica prekinuta i biće nastavljena 5. maja u 10 sati. Nadamo se da će do 5. maja da stigne saglasnost", rekao je Zoran Blagojević, potpredsjednik Skupštine grada (SNSD).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije