Gradovi

Pratite nas na Google news

Policija isključuje iz saobraćaja vozila sa "Evro dva" motorom

Policija isključuje iz saobraćaja vozila sa "Evro dva" motorom
Foto: N.N. | Policija isključuje iz saobraćaja vozila sa "Evro dva" motorom
Srna

SARAJEVO - Sarajevska policija isključuje iz saobraćaja vozila sa "evro dva" motorom s ciljem smanjenja zagađenosti vazduha u ovom gradu, saopšteno je iz Vlade Kantona Sarajevo.

Prema podacima sa mjernih stanica prosječni indeks zagađenja vazduha u Sarajevu, izmjeren oko 10.00 časova, iznosio je 239, što ga stavlja na prvo mjesto najzagađenijih gradova na svijetu.

Najveća zagađenja zabilježena su na Skenderiji i Marijin Dvoru, gdje su izmjerene vrijednosti zagađenosti vazduha od 472 odnosno 445, prenose federalni mediji.

Na ovim područjima kvalitet vazduha je okarakterisan kao opasan, a situacija je malo bolja na Otoci gdje je kvalitet 266.

Kantonalna Vlada preporčila je građanima da obustave intenzivne fizičke aktivnosti na otvorenom, a djeci, trudnicama, starijim, oboljelima od srca i pluća da ih svedu na minimum.

Poželjno je provjetaravanje zatvorenih prostora bez obzira na nivo zagađenja napolju.

"U zatvorenim prostorima ne preporučuje se konzumiranje cigareta, pripremanje hrane prženjem, paljenje običnih i mirisnih svijeća, usisavanje, korištenje kuhinjske nape", naveli su iz kantonalne Vlade, te preporučili i korištenje zaštitnih maski.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Adriatic osiguranje suvereno drži lidersku poziciju na tržištu Bosne i Hercegovine

Marketing tim / 16.01.2020 00:00

Adriatic osiguranje već drugu godinu zaredom tržišni je lider na ukupnom tržištu osiguranja BiH. Tržišni udio Adriatic osiguranja u premiji Društava sa sjedištem u FBiH iznosi 12,9%.

Bruto zaračunata premija Društva za 2019. godinu iznosi 68.450.802 KM, uz ostvareni rast od 4% u odnosu na 2018. godinu.

U portfelju Društva nalaze se sve vrste životnih i neživotnih osiguranja, a većinu portfelja čini osiguranje od automobilske odgovornosti u kojem su također tržišni lider, s udjelom od 18,9 % u premiji Društava sa sjedištem u FBiH.

Ovakvi rezultati potvrda su dobrog poslovnog smjera, u kojem su glavne odrednice  inovativan i dinamičan pristup tržištu, personalizirane ponude i izgrađen odnos povjerenja s osiguranicima, a sve to, naravno, uz kvalitetnu ponudu osigurateljnih proizvoda.

Adriatic osiguranje zahvaljuje svojim osiguranicima na vjernosti.

Najčitanije