Gradovi

Policija isključuje iz saobraćaja vozila sa "Evro dva" motorom

Policija isključuje iz saobraćaja vozila sa "Evro dva" motorom
Foto: N.N. | Policija isključuje iz saobraćaja vozila sa "Evro dva" motorom

SARAJEVO - Sarajevska policija isključuje iz saobraćaja vozila sa "evro dva" motorom s ciljem smanjenja zagađenosti vazduha u ovom gradu, saopšteno je iz Vlade Kantona Sarajevo.

Prema podacima sa mjernih stanica prosječni indeks zagađenja vazduha u Sarajevu, izmjeren oko 10.00 časova, iznosio je 239, što ga stavlja na prvo mjesto najzagađenijih gradova na svijetu.

Najveća zagađenja zabilježena su na Skenderiji i Marijin Dvoru, gdje su izmjerene vrijednosti zagađenosti vazduha od 472 odnosno 445, prenose federalni mediji.

Na ovim područjima kvalitet vazduha je okarakterisan kao opasan, a situacija je malo bolja na Otoci gdje je kvalitet 266.

Kantonalna Vlada preporčila je građanima da obustave intenzivne fizičke aktivnosti na otvorenom, a djeci, trudnicama, starijim, oboljelima od srca i pluća da ih svedu na minimum.

Poželjno je provjetaravanje zatvorenih prostora bez obzira na nivo zagađenja napolju.

"U zatvorenim prostorima ne preporučuje se konzumiranje cigareta, pripremanje hrane prženjem, paljenje običnih i mirisnih svijeća, usisavanje, korištenje kuhinjske nape", naveli su iz kantonalne Vlade, te preporučili i korištenje zaštitnih maski.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije