Gradovi

Pratite nas na Google news

Ponovo se zaglavio kamion u Sarajevu: Ista ulica, samo drugi teretnjak

Ponovo se zaglavio kamion u Sarajevu: Ista ulica, samo drugi teretnjak
Foto: Ilustracija / Situacija od ponedjeljka | Ponovo se zaglavio kamion u Sarajevu: Ista ulica, samo drugi teretnjak
N.N.

SARAJEVO - Nakon što su građani Sarajeva u ponedjeljak ujutro ostali zatečeni kada su u blizini Katoličkog bogoslovnog fakulteta u starom dijelu grada ugledali zaglavljen kamion između dvije zgrade, ova neobična situacija ponovila se i danas na istoj lokaciji, samo je riječ o drugom kamionu.

Naime, i jutros se jedno teretno vozilo zaglavilo u ulici Muse Ćazima Ćatića, koja je izuzetno uska, i duže vrijeme vozač se pokušavao izbaviti iz ove neugodne situacije.

Zbog privremene potpune blokade saobraćaja u navedenoj ulici stvorile su se u jednom momentu i velike kolone vozila, a mještani su izašli kako bi pomogli vozaču.

Kamionu su smetali i parkirani automobili čije vlasnike nisu mogli pronaći.

Ipak, vozač je na kraju sa svojim kamionom uspio da pronađe put iz ovog "lavirinta" u kojem se našao, piše "Klix" koji je objavio fotografije ovog događaja.

Gotovo identična situacija desila se i prije dva dana kada je vozač slijedio navigaciju i zaglavio nekoliko sati u uskoj ulici.

Kako je situacija izgledala nekidan, možete da pogledate klikom OVDJE.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Prilika za mlade političare i političarke iz BiH

Marketing tim / 23.01.2020 00:00

U oktobru 2020. godine održaće se lokalni izbori u BiH, a na listama će biti i mlade osobe do 30 godina starosti, sa ili bez prethodnog političkog iskustva. Mlade vidimo kao ključni resurs za kreiranje novih ideja i stvaranje ugodnijeg ambijenta življenja.

Međutim da bi mladi mogli odgovoriti ovom zadatku i ispuniti očekivanja neophodno je da znaju kako funkcionira politički sistem u BiH, kako da zagovaraju nove ideje i stvaraju promjene i na posljetku da su uvezani s drugim mladima sličnih razmišljanja.

Institut za razvoj mladih KULT razvio je poseban program za omladinske političke lidere i liderice pod nazivom UMiDp, a upravo je otvoren poziv za treću generaciju mladih političara/ki ove obuke.

Obuka se sastoji od tri petodnevna modula, koji će se održati u februaru, aprilu i maju. Institut pokriva troškove prijevoza, smještaja i hrane za odabrane polaznike/ce.

U toku 2018. i 2019. g. ovu obuku pohađale su dvije generacije, 43 polaznika/ice iz 28 lokalnih zajednica iz 13 različitih stranaka, registriranih u BiH. Njihova iskustva pogledajte u videu:

Rok za dostavljanje prijava za treću generaciju je do nedjelje, 26. 1. 2020. godine do 23.59 sati, a prijave se dostavljaju isključivo putem online linka: http://mladi.org/myURL/umidp3.

Najčitanije