Gradovi

Porodilištu donirane pelene

Porodilištu donirane pelene
Foto: N.N. | Porodilištu donirane pelene

DOBOJ - Za prve dane nakon dolaska na svijet u porodilištu dobojske bolnice "Sveti apostol Luka" jedna tuzlanska kompanija obezbijedila je za bebe 200 paketa odnosno 7.200 pelena.

"Mi ćemo to podeliti našim majkama pri odlasku kući ili ćemo zadržati u bolnici kada se budu porađale da imaju pelene. Mi imamo obične pelene, one platnene pamučne, a pelene smo imali jedno vreme u našim zalihama, koje smo potrošili. Sada porodilje prilikom dolaska u porodilište ponesu jedan paket pelena", kazala je dr Gordana Sredanović, načelnica Službe ginekologije i akušerstva.

Nermin Žunić, donator, rekao je da su se  odlučili da doniraju pelene bolnicama koje se nalaze u njihovom užem krugu.

"Ovo je druga bolnica poslije UKC Tuzla, pa ćemo onda otići do Zvornika, Sarajeva... Vrijednost ove donacije je oko 2.500 KM. Ja mislim da ćemo mi ove donacije nastaviti drugim proizvodima za bebe", rekao je Žunić.

Svaka donacija u vrijeme pandemije virusa korona dobro dođe, kaže Slobodanka Panić, glavna sestra bolnice, a u trenutnim uslovima značila bi donacija posteljine.

"Imamo mnogo pacijenata u kovid odjeljenju, nije mali broj 120 pacijenata i 14 u intenzivnoj njezi. Broj pacijenata ovih dana stagnira, četiri-pet dana je isti, pa se nadamo da će ta krivulja početi da opada", navela je Panićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije