Gradovi

Potrebna mini-sala za dobojske đake s poteškoćama u razvoju

Potrebna mini-sala za dobojske đake s poteškoćama u razvoju
Foto: ilustracija | Potrebna mini-sala za đake s poteškoćama u razvoju
Sanja Čakarević

DOBOJ - Da bi učenici dobojske Osnovne škole "Vuk Stefanović Karadžić" koji imaju poteškoće u razvoju i u zimskom periodu imali adekvatne uslove za sport i rekreaciju, potrebno je oko 250.000 KM, a tim novcem bi bio dograđen objekat škole u kojem bi imali sportsku mini-salu.

"Projekat je veliki. Ogromna su to sredstva. Apliciraćemo prema Ambasadi SAD, Ambasadi Japana... Moj tim u školi aktivno prati te sve projekte, tako da ćemo od 1. januara 2022. krenuti aktivno da apliciramo na sve te projekte i da obezbijedimo odgovarajuća sredstva", izjavio je Ljubiša Blagojević, direktor OŠ "Vuk Stefanović Karadžić".

Za početak, novac za projekat su prikupljali na revijalnoj utakmici veterana i podmlatka Odbojkaškog kluba invalida (OKI) Doboj.

"Odradili smo jedan zajednički trening, bilo je lijepo druženje, nakon nekoliko godina svi smo se okupili tu", iskren je odbojkaš Goran Ristić.

"Moramo istaći da je direktor škole jedno vrijeme bio igrač našeg kluba. Klub je osnovan, s naše tačke gledišta, davne 2000. godine. U početku okosnicu su činili ratni vojni invalidi. Kako prolazi vrijeme, tako se mijenja situacija u klubu, tako da nam danas okosnicu čine civilni invalidi. Ne bi bilo pravedno, a da ne istaknemo da su od prvog dana s nama i igrači koji nisu invalidi, a čiji je doprinos za uspjeh i opstanak kluba nemjerljiv", kazao je Dragan Dostanić, predsjednik OKI Doboj.

Odbojku voli i Miroslav Mitrović, učenik osmog razreda, koji koristi invalidska kolica.

"I ja se bavim sjedećom odbojkom. Inače, volim sport i pratim ga na TV-u. Objekat koji će se graditi za mene znači puno zato što će tu đaci s poteškoćama u razvoju moći da se bave sportom", kaže Mitrović.

Sportska mini-sala s rekvizitima za đake s poteškoćama u razvoju samo je dio objekta koji bi se dogradio uz postojeći školski objekat.

"Površina objekta bi bila 225 kvadratnih metara, dvije učionice, mini-sala, toalet za djecu i kancelarija za Udruženje roditelja djece s poteškoćama u razvoju. Zasad je planiran samo jedan sprat, ali u samom projektu će temelj biti odrađen tako da se u nekom vremenu može i nadograditi još jedan sprat", pojasnio je Ljubiša Blagojević.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije