Gradovi

Proljećno uređenje Doboja: Procvjetaće terase i dvorišta

Proljećno uređenje Doboja: Procvjetaće terase i dvorišta
Foto: N.N. | Proljećno uređenje Doboja: Procvjetaće terase i dvorišta

DOBOJ - Terase i dvorišta u Doboju procvjetaće ovog proljeća jer su stranari zgrada i vlasnici kuća odlučili da oplemene prostor u kojem žive, a sadnice sezonskog cvijeća im je obezbijedila Gradska uprava.

"Izabrala sam petonije, one dobro podnose sunce, jako su lijepe, dekorativne, izdržljive, temperaturu dobro podnose... Ja svake godine praktikujem da sadim cvijeće cijele godine pazim na njega, imam dvorište, cvijetnjak, a i na prozore stavljam", kaže Danka Gligorić, koja živi u Ulici kneza Lazara.

"Uređenje je počelo, došla sam po cvijeće, pa ćemo zajedno s komšijama iz ZEV-a urediti naš okoliš. To je ZEV Vidovdanska 5. Ima neka mala površina, ali dovoljna, tu su uglavnom starosjedioci i o svemu se vodi računa", navodi Dajana Đukanović.

Grad Doboj je s Odjeljenjem za stambeno-komunalne poslove raspisao javni poziv za dodjelu sadnica sezonskog cvijeća.

"Na ovaj poziv su se odazvali 45 ZEV-ova, Ekonomska i Medicinska škola, Teniski klub i Muzej, tako da smo danas podijelili oko 2.500 sadnica raznog cvijeća", rekao je Miloš Bukejlović, potpredsjednik Skupštine grada.

Osim u dvorištima i na terasama, cvijeće će biti posađeno i na javnim površinama.

"Imamo cvijeće na ulazu u grad, u centru grada, a i sve osnovne škole su takođe pokazale interesovanje da na taj način promijene svoja dvorišta", kazao je Davor Savić, načelnik Odjeljenja za stambeno-komunalne poslove.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije