Gradovi

RTRS: Uskoro ITC Doboj

RTRS: Uskoro ITC Doboj
Foto: Srna | RTRS: Uskoro ITC Doboj
Sanja Čakarević

DOBOJ - Više minuta u programu javnog servisa uskoro će imati lokalne zajednice Dobojske regije jer bi do kraja godine u Doboju trebao biti otvoren Informativno-tehnički centar RTRS-a.

"Bićemo u stanju kadrovski i tehnički da pokrijemo ne samo grad Doboj, nego i okolne opštine, na način da ćemo pokrivati ne samo dnevno - političke priče, nego sve ono što je život običnog građanina, dakle ja očekujem da ćemo imati priče i teme u svim emisijama koje su trenutno u programu RTRS-a", rekla je Dijana Milanković, direktor ove medijske kuće, te dodala da vrlo brzo nakon otvaranja ITC-a očekuje da stratuje i emisija "Hronika Dobojske regije".

Otvaranje ITC Doboj je prošle godine dogovoreno sa Miloradom Dodikom, srpskim članom predsjedništva BiH, kazao je dobojski gradonačelnik Boris Jerinić.

"Već smo u završnoj fazi realizacije tog projekta. Danas možemo reći da smo evo već pripremili prostorije, da smo obezbijedili sve one uslove koji su potrebni da jedan ITC funkcioniše za određenu regiju. Raduje me da su zadovoljni sa svim onim što je ovdje urađeno, što je grad Doboj finansirao, tj. uređenje prostorija i nabavku opreme, što je u postupku realizacije", izjavio je Jerinić.

Otvaranje ITC je od velikog značaja, kaže gradonačelnik, a s njim se slaže i direktorka RTRS-a.

"Imaćemo mogućnost i stalnih uključenja, i novih emisija. To je nešto što će svakako koristiti i svim građanima dobojske regije, imaće više informacija sa našeg područja, imaće tačnije informacije, i ja sam siguran da će očekivanja svih građana u RS opravdati, i da će postojanje ovog ITC-a imati značajnu korist za grad Doboj i za dobojsku regiju", rekao je Jerinić.

"Smatram da će od momenta kada se ITC Doboj otvori gledaoci RTRS-a biti na dobitku je ćemo biti u stanju da pokrijemo i prikažemo na našem ekranu život ne samo grada Doboja nego i cijele dobojske regije, a smatram da su gledaoci upravo za to zainteresovani, da vide svoj život, svoju problematiku, svoju djecu, svoju kuću na ekranu javnog servisa RS", navela je Milankovićeva.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije