Gradovi

Pratite nas na Google news

Radojičić i Petrović: Međusobna promocija u okviru građanskih manifestacija

Radojičić i Petrović: Međusobna promocija u okviru građanskih manifestacija
Foto: Srna | Radojičić i Petrović: Međusobna promocija u okviru građanskih manifestacija
Srna

BANJALUKA - Gradonačelnici Banjaluke i Trebinja, Igor Radojičić i Luka Petrović, dogovorili su danas da ova dva grada budu međusobno promovisana u okviru gradskih manifestacija iz oblasti kulture.

Na taj način Banjaluka će dobiti svoj dan u okviru "Trebinjskog kulturnog ljeta", a Trebinje u okviru neke od banjalučkih manifestacija, što će nadležne službe definisati naknadno kroz agendu.

Gradonačelnik Trebinja Luka Petrović rekao je da je dogovorena i promocija Trebinja i Hercegovine tako što će u Banjaluci biti otvorena "Hercegovačka kuća" u kojoj će se prodavati domaći proizvodi sa tog područja.

"Riječ je o proizvodima poljoprivrednih proizvođača i mnogih kooperanata iz Hercegovine. Očekujemo da će u narednih 60 dana `Hercegovačka kuća` početi da da radi u Banjaluci", rekao je Petrović novinarima u Banjaluci nakon sastanka.

On je ocijenio da je veoma važna komunikacija između lokalnih zajednica jer zajedno mogu da doprinesu boljem životu svakog građanina.

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić izjavio je da je razgovor delegacija Banjaluke i Trebinja o iskustvima gradskih odjeljenja, javnih ustanova i preduzeća bio veoma koristan.

"Ima pozitivnih iskustava iz Trebinja u oblastima turizma, razvoja poljoprivrede i sela, promocije i razvoja grada, urbanizma", rekao je Radojičić.

On je naglasio da će gradske službe Banjaluke i Trebinja nastaviti saradnju, kao i gradske ustanove i institucije.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije