Gradovi

Runićeva odgovorila SNS-u

Runićeva odgovorila SNS-u
Foto: Arhiva | Runićeva odgovorila SNS-u

DRVAR - Načelnica Drvara Dušica Runić reagovala je na saopštenje SNS-a u kojem je ova stranka navela razloge zašto bi ona trebala bude opozvana na referendumu.

Runićeva navodi da je svima dobro poznato da je SNS FBiH registrovana za potrebe Kantona 10 i služi privatnim dogovorima pojedinaca za namirenje ličnih potreba poput zaposlenja i namirenja prirodnim resursima pod neustavnom zastavom neustavnog naziva Herceg Bosne i Hercegbosanske županije, udruženih sa odbjeglim pripadnicima iz HDZ-a BiH.

Ona navodi da informacija koju aktuelna interesna većina u Drvaru iznosi u javnost, gdje spominje 10 miliona KM koje su se slile u Drvar je lažna. 

"Tačno jeste da Srbija i Srpska pomažu našoj lokalnoj zajednici i da su do sada svi novci koji su stigli u Drvar uloženi na javan i transparentan način sa ciljem povećanja budžetskih vlastitih prihoda i smanjenja troškova", navodio ona i dodaje da nadležna inspekcija povodom kako se navodi "nezakonitih zapošljavanja" nije našla nikakve nepravilnosti. 

Kako ističe u mandatu Dušice Runić ni jedno socijalno davanje od strane nadležnog kantonalnog ministarstva nije odobreno. 

Kada je riječ o odluci o isplati novčanih sredstava za posljedice izazvane korona virusom, gdje se pominje novčana svota od 220.000 KM, ona tvrdi da je to  potpuna laž, a kada je riječ o negativnom revizorskom izvještaju, nadležni su potvrdili knjigovodstvenu grešku koja je nastala iz ranijeg perioda.

Govoreći o eponovanim otpadom iz Italije navodi da je dokazano da je adresa firme "Krom reciklaža" administrativnom greškom na adresi Titova broj 1, gdje je i sama zgrada Opštine Drvar, te tvrdi da u tekstu nije iznesena informacija da je pomenutoj firmi sjedište na adresi Kralji bb Drvar, tačnije na adresi predsjednika Opštinskog vijeća/Skupštine opštine Drvar Miloša Kralja, bliskog rođaka onih koji su usko vezani sa deponovanim otpadom.

Naglašava da je lokalni SNSD u ovom momentu doveo Drvar u stanje da je bez kreditnih zaduženja, da je sanacija lokalnih preduzeća i ustanova u dobrom dijelu urađena i da postoje osigurana sredstva da se u narednom periodu kroz nabavku potrebne opreme i dalje jačaju. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije