Gradovi

Ruski stručnjaci dezinfikovali zdravstvene ustanove u Trebinju

Ruski stručnjaci dezinfikovali zdravstvene ustanove u Trebinju
Foto: Srna | Ruski stručnjaci dezinfikovali zdravstvene ustanove u Trebinju

TREBINJE - Pripadnici epidemiološkog ruskog tima, koji čine epidemiolog, infektolog i anesteziolog, dezinfikovali su bolnički, prijemni i urgentni dio Bolnice Trebinje.

"Oni su najprije obavili razgovor sa našim ljekarima i upoznali se sa situacijom, dajući nam vrlo korisne i iscrpne savjete, nakon čega je urađena dezinfekcija, a sve je odrađeno na najbolji mogući način", kazala je dr Ljubica Miljanović, direktorka Bolnice Trebinje.

Ona kaže da se sve radi zahvaljujući pomoći Vlade RS, predsjednice Republike Srpske Željke Cvijanović i srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika, koji su omogućili da ruski tim dođe u Trebinje i pomogne u borbi protiv virusa korona.

Ruski tim dezinfikovao je Odjeljenje pulmologije, cijeli bolnički krug, dijagnostički dio, prostorije Hitnu pomoći, ali i parking ispred bolnice.

Miljanovićeva je kazala da će se, ukoliko bude rastao broj zaraženih u Trebinju, morati i pooštravati neke mjere, što, kako kaže, zavisi od nas samih.

"Moramo biti disciplinovani, moramo biti svjesni neophodnosti da se smanje kontakti, čak i sa onima koje najviše volimo, i zaštititi starije ljude, najprije smanjenjem posjeta na najmanji mogući nivo, a opštepropisane mjere se moraju sprovoditi", kazala je dr Miljanović.

Ona je navela da u ovoj situaciji najveći teret i u Bolnici Trebinje, kao i svugdje u svijetu, podnose zdravstveni radnici, koji su dosta požrtvovani i dobro se snalaze, posebno tim zadužen za pacijente sa kovidom, a na raspolaganju je i rezervni tim koji će djelovati u slučaju velikog opterećenja.

Ruski tim je prethodnog dana dezinfikovao prostorije Doma zdravlja i Bolnice Nevesinje.

U Trebinju je registrovano još dvoje novooboljelih od virusa korona, iz posljednjeg klastera, dok je na području Gacka otkriveno pet i u Nevesinju jedan oboljeli od kovida-19.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije