Gradovi

SDS Semberija: Puna podrška medicinskom sektoru

SDS Semberija: Puna podrška medicinskom sektoru
Foto: N.N. | SDS Semberija: Puna podrška medicinskom sektoru

BIJELJINA - Odbor za zdravstvo Stranke demokratske Srpske Semberija - Mićo Mićić daje punu podršku ljekarima, medicinskim sestrama, tehničkom osoblju, vozačima i drugom osoblju koje se nesebično i profesionalno bori protiv virusa COVID-19, poručeno je nakon današnje sjednice ovog odbora.

"Apelujemo na sve naše sugrađane da se pridržavaju propisanih mjera i uputstava Gradskog i Republičkog štaba za vanredne situacije i molimo ih da shvate da je u pitanju ozbiljna bolest protiv koje trenutno nema potpuno djelotvornog lijeka, kao i da razumiju da su preventiva i mjere lične zaštite najbolji način da se pomogne prije svega sebi i svojim bližnjima, ali i medicinskim radnicima u borbi protiv epidemije", bio je jasan predsjednik Odbora za zdravstvo SDSS dr Tomo Kovačević.

Dr Kovačević je dodao da život ne treba niti može stati pred strahom od bolesti, ali da ne treba ni negirati postojanje bolesti za koju ne znamo kada će biti savladana, kao i da rizik od zaraze treba svesti na najmanju moguću mjeru.

"Dovoljna potvrda da je bolest prisutna je činjenica da u ovom dijelu godine ranije nije bilježeno toliko upala pluća. Podrška zdravstvu od institucija grada Bijeljina i Republike Srpske, kao i od privatnog sektora je dragocjena i dobro je što su shvatili da je situacija ozbiljna, a da medicinskom sistemu treba pomoći. Ipak, važna karika u tom sistemu je i privatni zdravstveni sektor i zato pozivamo nadležne institucije da, u okviru svojih mogućnosti, pomognu i privatnim zdravstvenim ustanovama kojih je u Bijeljini preko pedeset, a pretrpjele su značajnu štetu jer nisu radile u toku vanrednog stanja", apelovao je dr Kovačević.

Odbor za zdravstvo SDSS je ovom prilikom pozvao rukovodstva bijeljinske Bolnice i Doma zdravlja da u skladu sa svojim mogućnostima, daju stimulaciju na lične dohotke svim zaposlenim koji su direktno uključeni u dijagnostiku i liječenje oboljelih od virusa korona, jer je njihov posao izuzetno težak i nosi veliki rizik od obolijevanja.

Član Odbora dr Igor Novaković je podsjetio da su ljekari od 5. marta u borbi protiv epidemije - 24 časa dnevno, sedam dana u nedjelji i da svi treba da budu svjesni da će opasnost od bolesti trajati još najmanje godinu dana.

"Podržavamo sve mjere koje propisuju nadležne ustanove, ali od sugrađana tražimo da i oni pomognu prvo sebi, a onda i medicinskim radnicima. Ne treba dramatizovati, ali ne smijemo ni doživjeti italijanski scenario. Bijeljina je do sada pokazala da se dobro bori protiv virusa, iako smo granično područje na kojem je ogroman saobraćaj ljudi. Svako od nas - pojedinci, porodice, privreda, školstvo i drugi dijelovi društva treba da prežive naredni period u kojem će sigurno biti virusa i zato maksimalno oprezno treba da se ponašamo", poručio je dr Novaković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije