Gradovi

SNSD i DNS potpisali koalicioni sporazum u Kozarskoj Dubici

SNSD i DNS potpisali koalicioni sporazum u Kozarskoj Dubici
Foto: Srna | SNSD i DNS potpisali koalicioni sporazum u Kozarskoj Dubici

KOZARSKA DUBICA - Predsjednici opštinskih odbora SNSD-a i DNS-a u Kozarskoj Dubici Jovica Šuman i Darko Banjac potpisali su danas u Kozarskoj Dubici koalicioni sporazum o regulisanju međusobnih odnosa u toku vođenja predizborne kampanje, formiranja i vršenja lokalne vlasti u narednom četvorogodišnjem periodu.

Sporazum podrazumijeva podršku kandidatu SNSD-a Radenku Reljiću za načelnika opštine na predstojećim lokalnim izborima, te koaliciono djelovanje dvije stranke u lokalnom parlamentu.

Načelnik opštine Kozarska Dubica Radenko Reljić podsjetio je da je ponovo kandidat za načelnika opštine na osnovu inicijative koju je dao predsjedik SNSD-a Milorad Dodik, tokom nedavne posjete Kozarskoj Dubici.

"Prihvatio sam tu kandidaturu nakon konsultacija sa rukovodstvom SNSD-a i DNS-a u Kozarskoj Dubici i danas smo potpisali koalicioni sporazum na osnovu kojeg ulazimo u izborni ciklus", rekao je Reljić.

On je ocijenio da odborničke liste SNSD-a i DNS-a čine kvalitetni i dobri ljudi, te istakao izuzetno korektnu saradnju između koalicionih partnera u proteklom periodu.

"Očekujem mirnu i korektnu kampanju za lokalne izbore, a procjene govore da će naša koalicija imati između 65 i 70 odsto vlasti u Kozarskoj Dubici", rekao je Reljić u izjavi novinarima.

On je podsjetio da je njegov mandat načelnika opštine bio opterećen brojnim problemima i velikim finansijskim opterećenjima, a da je zajednički cilj rukovodstava SNSD-a i DNS-a realizacija što većeg broja projekata u Kozarskoj Dubici i stabilizacija opštinskog budžeta.

Predsjednik Opštinskog odbora DNS-a Darko Banjac rekao je da je, na osnovu odluke opštinskog odbora DNS-a u Kozarskoj Dubici, ova stranka po drugi put dala podršku SNSD-ovom kandidatu za načelnika opštine.

"Spoj ove dvije najjače partije u Kozarskoj Dubici ima za cilj političku stabilnost i realizaciju određenog broja projekata koji treba da dođu u našu opštinu. Naš cilj je i stabilna skupštinska većina, a cilj odborničke liste DNS-a je pobjeda u Kozarskoj Dubici", rekao je Banjac.

On je ocijenio da sporazum o koalicionom djelovanju uvodi Kozarsku Dubicu u stabilnost koja je potrebna u narednom period zbog svih dugovanja koja opština ima, te realizaciju značajnih projekata koji treba da uslijede u Kozarskoj Dubici.

Predsjednik Opštinskog odbora SNSD-a Jovica Šuman naglasio je dobru saradnju dvije stranke u prethodnom periodu, koja se nastavlja i dalje i podsjetio na veliku podršku Vlade Republike Srpske Kozarskoj Dubici.

"Pred nama su novi izazovi i izbori u novembru, a smatramo da smo u ove četiri godine opravdali očekivanje građana, kada se uzmu u obzir sve objektivne okolnosti. Dokazaćemo i u novembru da smo mi opcija koja građanima nudi garanciju za bolji život i očekujemo da SNSD kao politička stranka i dalje ima lidersku poziciju u Kozarskoj Dubici", rekao je Šuman.

Potpisivanju sporazuma prisustvovali su kandidati SNSD-a i DNS-a za odbornike u Skupštini opštine Kozarska Dubica na ovogodišnjim lokalnim izborima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije