Gradovi

Sanel Ališić najbolja sanska "lasta"

Sanel Ališić najbolja sanska "lasta"
Foto: N.N. | Sanel Ališić najbolja sanska "lasta"
Zlatan Čekić

SANSKI MOST - Sanel Ališić iz Sanskog Mosta pobjednik je ovogodišnjeg takmičenja u noćnim skokovima sa Gradskog mosta koje je sinoć održano u ovom gradu, što je istovremeno bio završni i centralni događaj ovogodišnje manifestacije "Ljeto na Sani" .

Skokovi su ove godine održani pred rekordnim brojem posjetilaca, a nastupilo je 11 hrabrih skakača iz Sanskog Mosta i Banjaluke.

Ališić je osvojio prvu nagradu u visini od 1.000 maraka, drugoplasirani je bio Nikola Kaiš iz Sanskog Mosta, kojem je pripala nagrada od 500 maraka, dok je treće mjesto i nagrada od 300 maraka otišla u ruke Banjalučanina Igora Arsenića. Skakači su imali zadatak da izvedu dvije serije skokova po vlastitom izboru, a ocjenjivao ih je specijalni žiri čiji članovi su imali težak zadatak da proglase najuspješnije.

Organizator ovog događaja bila je Radio-televizija Sana, a generalni pokrovitelj općina Sanski Most, dok je podršku organizaciji događaja nesebično i ove godine pružio Klub ekstremnih sportova "Kondor".

Kulturno-zabavno-sportska manifestacija "Ljeto na Sani" počela je polovinom jula, a prošle godine nije održana zbog pandemije virusa korona.

Ove godine tradicija je nastavljena pa su mnogobrojni posjetioci grada na Sani bili u prilici da proteklih dana uživaju u raznovrsnim i mnogobrojnim sadržajima.  Pomenuta manifestacija odvija se u znak sjećanja na prvo pominjanje imena grada na Sani u jednom dokumentu ugarskog kralja Bele Četvrtog iz 1244. godine.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije