Gradovi

Sarajevska skijašica doživjela incident u tramvaju zbog jakne sa šahovnicom

Sarajevska skijašica doživjela incident u tramvaju zbog jakne sa šahovnicom
Foto: Facebook | Sarajevska skijašica doživjela incident u tramvaju zbog jakne sa šahovnicom

Skijašica Sedina Muhibić (27), Sarajka koja je članica Hrvatskog skijaškog saveza, napisala je na svom Facebook profilu da je doživjela incident u ponedjeljak naveče u tramvaju u Sarajevu.

Naime, ona je navela da je nosila jaknu s kockicama, odnosno s hrvatskom šahovnicom.

"Još sam pod utiscima onoga što se večeras desilo. U skoro punom tramvaju stajala sam i slušala muziku. Nisam ni shvatila da je u tramvaju haos zbog mojih kockica. U jednom momentu su mi gospođe prišle i rekle kako je u tramvaju neki divljak koji me želi ubiti, prebiti kad izađem iz tramvaja jer, kako kaže, šahovnici nije mjesto u Sarajevu, mrzi Hrvate, otkud mi hrabrost, treba me ubiti…", napisala je Sedina na svom Facebook profilu.

Također podvukla je da su je drugi građani u tramvaju odlučili zaštititi te su pozvali policiju, nakon čega je "divljak otišao glavom bez obzira".

"Nisam nacionalista i nikad neću biti, iako imam možda i više prava biti, nego taj divljak. Da nije bilo rata, možda bih i ja imala roditelje i porodicu, drugi život... Pa opet ne mrzim, sretna sam, volim život, jer pojedinac ne čini populaciju. OK mi je, možete me i ubiti, ali Sedina Muhibić - Seddina Bosna - Sarajka - muslimanka - ostajem pri svom pa taman sama i jedina bila", napisala je ona.

Inače, njena životna priča ganula je mnoge. Rođena je 1991. u Sarajevu. Roditelji su je ostavili po rođenju, a odrasla je u Domu Bjelave i SOS Dječjem selu. Glumila je, između ostalog, u filmu "Grbavica" Jasmile Žbanić, podsjeća Klix.ba.

Nakon molbe Skijaškom savezu BiH za podršku nikada nije dobila odgovor te je odlučila pronaći svoje mjesto u Hrvatskom skijaškom savezu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije