Gradovi

Sedmočlanoj porodici kod Zvornika uručena bijela tehnika i paket hrane

Sedmočlanoj porodici kod Zvornika uručena bijela tehnika i paket hrane
Foto: N.N. | Sedmočlanoj porodici kod Zvornika uručena bijela tehnika i paket hrane

ZVORNIK - Ministar porodice, omladine i sporta Republike Srpske Sonja Davidović uručila je danas bijelu tehniku i paket hrane sedmočlanoj porodici Petka Maleševića u naselju Malešići kod Zvornika.

Davidovićeva je, nakon uručivanja donacije i razgovora sa ovom porodicom, izjavila Srni da je porodica Malešević iskazala potrebu za ovom donacijom jer žive u veoma oskudnim uslovima.

"Resorno ministarstvo će u narednom periodu novčano pomoći ovoj porodici da adaptira jednu sobu kako bi djeca imala odvojen prostor", navela je Davidovićeva i dodala da sada svi zajedno borave i spavaju u jednoj sobi.

Ističući da Ministarstvo porodice, omladine i sporta Republike Srpske vodi računa i pomaže djecu i porodice, Davidovićeva je rekla da je Ministarstvo pokrenulo akciju u okviru kampanje "Za potpunu podršku porodici" s ciljem da pomogne što veći broj višečlanih porodica u Srpskoj koje su na neki način u stanju socijalne potrebe.

"Na ovaj način želimo da lično dođemo i popričamo sa porodicama, da ih ohrabrimo, da im kažemo da nisu sami da postoje institucije i ustanove koje će pomoći i pružiti podršku ovim porodicama kako bi djeca imala srećno djetinjstvo", pojasnila je Davidovićeva.

Milana, majka petoro djece, zahvalila je za uručenu pomoć i naglasila da im je sve što su dobili veoma potrebno i da je obradovalo djecu.

Ona je dodala da dvoje djece ide u osnovnu školu, dvoje je još malo za školu, dok su najstariji sin, otac Petko i ona nezaposleni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije