Gradovi

Šokirao objavama na Facebooku: Muškarac iz Sarajeva nudi "usluge klanja pasa"

Šokirao objavama na Facebooku: Muškarac iz Sarajeva nudi "usluge klanja pasa"
Foto: Facebook | Šokirao objavama na Facebooku: Muškarac iz Sarajeva nudi "usluge klanja pasa"

Korisnike Facebooka i aktiviste za zaštitu životinja danas su uznemirile stravične fotografije na ovoj društvenoj mreži na kojima muškarac iz Sarajeva s nožem pozira pored zaklanog psa uz opis da "vrši uslugu klanja pasa lutalica po povoljnoj cijeni".

U šoku i nevjerici njegovu objavu su podijelili i aktivisti iz sarajevskog Udruženja za zaštitu životinja "Av-Mau".

Predsjednica ovog Udruženja Amela Turalić kazala je kako će se povodom Facebook objave korisnika Faruka Hodžića obratiti nadležnim institucijama kako bi "dotična osoba odgovarala za nedjela i ubistvo psa ili pasa".

"Ne znam šta da kažem osim da smo postali nezdravo društvo puno mržnje i da me je strah okoline gdje žive djeca koja imaju masu primjera devijantnog i psihopatskog ponašanja oko sebe", rekla je Turalić za Klix.ba.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo kazali su kako nisu primili prijavu o spornoj objavi na Facooboku.

Muškarac je pored uznemirujućih fotografija na Facebooku napisao: "Vršimo uslugu klanja pasa lutalica po povoljnoj cijeni. Dolazimo na kućnu adresu po pozivu. Sedam KM po komadu, s tim da glavuša ide meni".

Prema Zakonu o zaštiti i dobrobiti životinja Bosne i Hercegovine, posebno je zabranjeno namjerno nanositi bol, patnju ili povrede životinjama. Kazne za ova nedjela iznose i do 10.000 KM.

(Klix.ba)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije