Gradovi

Srbija će pomoći Stanarima

Srbija će pomoći Stanarima
Foto: N.N. | Srbija će pomoći Stanarima

STANARI - Prvu posjetu srpskog ambasadora najmlađoj opštini u Republici Srpskoj, rukovodstvo Stanara danas je iskoristilo da zatraži podršku za izgradnju novog objekta Doma zdravlja.

"Mi planiramo naime, da se izgradi nova zgrada Doma zdravlja i to na staroj lokaciji gdje je nekada bila ambulanta. S obzirom da je sadašnji Dom  zdravlja na neuslovnom mjestu, u okviru je rudnih kopova gdje je dosta prašine i svega, a i narod opštine Stanari želi da se vrati Dom zdravlja na staru lokaciju", izjavio je Radojica Ćelić, načelnik opštine Stanari.

"Kolege su mi rekle da je ovo prvi put da srpski ambasador bude u opštini Stanari. Ovaj projekat kada bude dospeo prosledićemo ga pa ćemo videti šta će biti, nadam se budući da je zdravstveni infrastrukturni projekat da će Srbija u tom pravcu pomoći opštini Stanari i da meštani imaju Dom zdravlja u centru gde su ga nekada imali", kazao je Aleksandar Đorđević, ambasador Srbije u BiH.

Osim o Domu zdravlja Ćelić i Đorđević  su razgovarali i o drugim temama.

"O svim infrastrukturnim projektima koji su bitni, koji su od javnog značaja s obzirom da je oština Stanari najmlađa u RS i da joj u suštini treba sve od Doma zdravlja, zgrade administrativnog centra, Centra za socijalni rad, sportske dvorane, biblioteke, razgovarali smo o svemu tome", naveo je Ćelić.

"Razgovarali smo i o nekim drugim stvarima vezanim za eko sistem za poziciju opštine Stanari, ali s obzirom da načelnik nije o tome govorio ostavićemo to između nas", kazao je Đorđević.

Sastanku načelnika Stanara i ambasadora Srbije između ostalih prisustvovali su i Nenad Stevandić, lider Ujedinjene Srpske, te potpredsjednik te stranke Milan Petković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije