Gradovi

Stefana Vukotić najmlađa beba na Konferenciji

Stefana Vukotić najmlađa beba na Konferenciji
Foto: Srna | Stefana Vukotić najmlađa beba na Konferenciji

VLASENICA - Na "Konferenciji beba" u Vlasenici večeras je izabrano tročlano predsjedništvo koje čine najmlađa beba Stefana Vukotić, najstarija beba Viktorija Vučinović, te beba sa najviše braće i sestara Ivana Ostojić.

Načelnik opštine Vlasenica Miroslav Kraljević rekao je novinarima da je na "Konferenciji beba" u Domu kulture bilo prisutno više od 100 najmlađih žitelja ove opštine.

"Naš osnovni cilj je da pomognemo i stimulišemo mlade ljude da rađaju i stvaraju porodicu, da opstanu i ostanu u Vlasenici i Republici Srpskoj. Tu je lokalna zajednica koja je spremna da im pomogne i Vlada Srpske koja čini sve da ojača ekonomiju i time stvori bolje uslove za mlade generacije", rekao je Kraljević.

Izabrani članovi predsjedništva druge "Konferencije beba" od opštine, koja je organizovala manifestaciju, dobili su novčanu nagradu i slatke paketiće, a beba sa najviše braće i sestara i igračku, poklon firme "Tor" iz Doboja.

Večeras je održana i puzijada u kojoj je najbrža bila beba Andrea Kurtuma, Tihomir Vlačić najspretnije je povijao svoju bebu, sokić je najbrže, za samo tri sekunde, popio Vuk Milić, Nina Pejanović je bila najspretnija u igri muzičkih stolica, a najboljim plesnim parom proglašeni su Helena Madžarević i Petar Golijan.

Svi oni nagrađeni su prigodnim poklonima koje je za ovu priliku obezbijedila opština Vlasenica.

Majka bebe sa najviše braće i sestara Vedrana Ostojić navela je da su mališani pravo bogatsvo i da od djece nema ništa važnije.

Manifestaciju "Konferencija beba" podržalo je Ministarstvo porodice, omladine i sporta Republike Srpske, s ciljem jačanja svijesti o važnosti pronatalitetne politike i upoznavanja javnosti sa nepovoljnom demografskom slikom u Republici Srpskoj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije