Gradovi

Stevanović: Ko pređe granične prelaze Šepak i Karakaj ide u šatorski karantin

Stevanović: Ko pređe granične prelaze Šepak i Karakaj ide u šatorski karantin
Foto: Srna | Stevanović: Ko pređe granične prelaze Šepak i Karakaj ide u šatorski karantin

ZVORNIK - Gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović poručio je da će od sutra svako ko uđe na granične prelaze Šepak i Karakaj biti upućen u šatorski karantin u Šepku u trajanju od 14 dana.

Stevanović je na konferenciji za novinare rekao da je lice iz Zvornika koje je napustilo mjesto izolacije pronađeno i smješteno u karantin u restoranu Studentskog centra u Karakaju.

"Sve sugrađane koji su u izolaciji molim da ne mijenjaju komoditet svoga doma sa karantinskim smještajem u Karakaju", poručio je Stevanović.

On je izrazio žaljenje što je došlo do toga, te istakao da građani moraju da shvate ozbiljnost situacije, da ovo nije ničiji hir niti želja, već mjera bezbjednosti za sve.

Stevanović smatra da lice koje je prekršilo izolaciju ne misli dobro ni sebi ni porodici niti bilo kome od građana Zvornika.

On je istakao da je Komunalna policija Zvornika do sada obavila više od 700 kontrola i da se građani uglavnom pridržavaju mjera, što pokazuje da u posljednjih 48 časova nema nijedne anonimne prijave da neko krši mjere izolacije.

"Organizovali smo i psihološko savjetovalište da bi svako ko se osjeti usamljen u vrijeme izolacije imao s kim da popriča i dobije savjet", rekao je Stevanović.

Prema njegovim riječima, smanjen je broj ljudi u kućnoj izolaciji i sada je pao ispod 900 lica, jer je karantin u trajanju od 14 dana istekao za 106 osoba.

Član Koordinacionog tima za nadzor nad karantinom u Karakaju Bogdana Bodiroga istakla je da je stručna komisija pregledala lice koje je noćas tu smješteno, te da kod njega nisu uočeni simptomi izazvani respiratornim problemima usljed virusa korona.

"Ipak, s ciljem preventive on je testiran, a rezultati se očekuju za tri dana", rekla je Bodiroga, koja je zamjenik direktora Doma zdravlja Zvornik. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije