Gradovi

Studentima u ovom gradu veće stipendije

Studentima u ovom gradu veće stipendije
Foto: Srna | Studentima u ovom gradu veće stipendije

SRBAC - Stipendistima opštine Srbac u školskoj 2023/24. godini biće povećana stipendija sa 800 na 900 KM, što će unaprijediti njihov položaj, rečeno je u Opštinskoj upravi.

Stipendije će biti isplaćivane u devet rata po 100 KM, dok će studenti na postdiplomskim studijama dobiti jednokratno 900 KM.

Načelnik Odjeljenja za privredu, poljoprivredu i društvene djelatnosti Marko Miholjčić izjavio je, navodi Srna, da će konkurs biti raspisan čim odluka stupi na snagu, te dodao da će već u decembru biti objavljena konačna rang-lista.

Miholjčić je naveo da će pravo na stipendiju imati studenti druge i viših godina studija sa državnih i privatnih fakulteta, dok će biti omogućeno i stipendiranje studenata sa prve godine koji su bili vukovci i učenici generacije.

"Biće omogućeno i stipendiranje djece poginulih boraca, ratnih vojnih invalida od prve do četvrte kategorije, djece bez roditeljskog staranja i iz porodica sa četvoro i više djece, odnosno studenata sa invaliditetom, te djece korisnika stalne novčane pomoći", istakao je Miholjčić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije