Gradovi

Tegeltija u Kostajnici: Svi skupa ćemo pomoći obnovu nakon zemljotresa

Tegeltija u Kostajnici: Svi skupa ćemo pomoći obnovu nakon zemljotresa
Foto: Srna | Tegeltija u Kostajnici: Svi skupa ćemo pomoći obnovu nakon zemljotresa

Predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija izjavio je danas u Kostajnici da je važno da je započeta sanacija objekata za stanovanje građana ove opštine nakon snažnog zemljotresa u decembru prošle godine i da će svi skupa pomoći da se saniraju i institucije od javnog interesa u ovom mjestu.

Tegeltija je podsjetio da je Savjet ministara donio odluku da uplati 100.000 KM za ovu opštinu za sanaciju posljedica snažnog zemotresa.

On je rekao da je u razgovoru sa načelnikom ove opštine rekao da planiraju određene projekte i konkretne zahtjeve za pojedine, prije svega javne institucije.

"Spremni smo pratiti pokušaj saniranja ovih objekata", naveo je Tegeltija novinarima tokom posjete opštini Kostajnica sa predsjednicom Srpske Željkom Cvijanović povodom obilježava krsna slava opštine i Hrama Svete Trojice - Duhovi.

On je istakao da je očigledno da je u ovom trenutku obezbijeđeno najviše sredstava za sanaciju privatnih objekata, što je, svakako, i najvažnije da ljudi mogu da se vrate u svoje kuće, ali da onda ostaje pitanje smještaja lokalne uprave, obrazovnih i institucija kulture.

"Važno je da je započeta sanacija objekata za stanovanje građana Kostajnice, a onda ćemo svi skupa pomoći da se saniraju i institucije od javnog interesa", istakao je Tegeltija.

Cvijanović i Tegeltiji su tokom posjete opštini Kostajnica uručene plakete povodom proslave krsne slave opštine, u znak zahvalnosti za nesebičnu pomoć u sanaciji posljedica zemljotresa.

Predsjednica Srpske i predsjedavajući Savjeta ministara prisustvovali su liturgiji u Hramu Svete Trojice u Kostajnici, te položili vijence na spomenik poginulim borcima u odbrambeno-otadžbinskom ratu.

Krajem decembra prošle godine razoran zemljotres sa epicentrom u Hrvatskoj nanio je štetu i opštinama u Republici Srpskoj, među kojima najviše opštini Kostajnica.

(RTRS)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije