Gradovi

Thompson u Širokom Brijegu na Dan grada

Thompson u Širokom Brijegu na Dan grada
Foto: Ilustracija | Thompson u Širokom Brijegu na Dan grada

ŠIROKI BRIJEG - Gradsko vijeće Širokog Brijega održaće svečanu sjednicu u petak, 9. avgusta, povodom proslave Dana grada i praznika Velike Gospe, koji se u Širokom Brijegu obilježavaju 15. avgusta.

Gradonačelnik Širokog Brijega Miro Kraljević rekao je da će program proslave početi navedenom sjednicom, a završiti na centralnom širokobriješkom trgu koncertom hrvatskog pjevača Marka Perkovića Thompsona.

"Za Dan grada uvijek pripremimo prikladan program, pa ćemo kao i dosad održati svečanu sjednicu Gradskog vijeća, a zabavni program ćemo završiti velikim koncertom Marka Perkovića Thompsona, koji će se održati u četvrtak, 15. augusta, u večernjim satima na Trgu širokobrijeških žrtava", kazao je Kraljević.

"Ovo je vrijeme kada u našem gradu vlada posebno svečano ozračje. Pozivamo sve Širokobriježane i naše goste da ovo vrijeme proslavimo dostojanstveno, ponosno i u zajedništvu", dodaje prvi čovjek Širokog Brijega.

Podsjećamo, Thompsonovi koncerti dosad su bili zabranjeni ili otkazani zbog javnog pritiska, između ostalih, u Holandiji, Njemačkoj, Švajcarskoj i Sloveniji, državama u kojima se ovaj izvođač opisuje kao promotor neonacizma i ustaštva, pamti se njegovo pjevanje koljačke pjesme "Jasenovac i Gradiška Stara" te činjenicu da mu najveći hit započinje s ustaškim pozdravom, piše "Index".

Naprimjer, prije tri godine, krajem jula, odlukom Gradskog vijeća švajcarskog grada Šliren zabranjen je koncert Marka Perkovića Thompsona koji je trebalo u tom gradiću pored Ciriha da bude održan 3. septembra.

U Hrvatskoj i Bosni Hercegovini se na Thompsonovim koncertima okuplja desno glasačko tijelo koje poneseno njegovim pjesmama nacionalne tematike zna da priredi i nevjerojatne izlive mržnje, kakav je na primjer zabilježen na proslavi godišnjice Oluje u Kninu 2015. Tada je masa na Thompsonovu koncertu, nakon što je on svoj hit Čavoglave započeo standardnim Za dom spremni, glasno skandirala "Ubij Srbina". 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije