Gradovi

Todorović: U Banjaluci ozdravilo više od polovine zaraženih

Todorović: U Banjaluci ozdravilo više od polovine zaraženih
Foto: Srna | Todorović: U Banjaluci zdravilo više od polovine zaraženih

BANJALUKA - Direktor banjalučkog Doma zdravlja Nevena Todorović rekla je da je u Banjaluci od početka epidemije zabilježeno 577 lica pozitivnih na virus korona, od kojih je ozdravilo više od polovine, odnosno 304.

"U posljednjih nekoliko dana imamo manji broj pacijenata s temperaturom i akutnim respiratornim tegobama. Prosjek pozitivnih lica na virus za prošlu sedmicu je 5,5, a u ovoj oko četiri", rekla je Todorovićeva na konferenciji za novinare nakon sjednice gradskog Štaba za vanredne situacije.

Todorovićeva je rekla da Dom zdravlja Banjaluka trenutno radi sa 50 odsto svojih kapaciteta i usaglašeno s Univerzitetskim kliničkim centrom Republike Srpske.

"Prijem i pregled pacijenata se obavlja uz stroge higijenske mjere jer se ne smije dozvoliti povećanje broja oboljelih od virusa među zdravstvenim radnicima i pacijentima", naglasila je Todorovićeva.

Ona je rekla da je banjalučki Dom zdravlja od ponedjeljka, 18. maja, počeo sa sistematskim pregledima djece koja se upisuju u prvi razred osnovnih škola, kao i s pozivima građana na mamografske, ultrazvučne i rendgenske preglede, u skladu s težinom njihovih oboljenja i potrebama.

"Počelo je i pružanje stomatoloških i usluga iz oblasti ortodoncije", rekla je Todorovićeva i pozvala građane da i dalje poštuju mjere nadležnih institucija u vezi s virusom korona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije