Gradovi

Trebinje: Zabranjen uvoz robe iz Čapljine

Trebinje: Zabranjen uvoz robe iz Čapljine
Foto: Arhiva | Trebinje: Zabranjen uvoz robe iz Čapljine

TREBINJE - Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić, koji je i komandant Štaba za vanredne situacije, ograničio je novom odlukom ulazak i izlazak iz Trebinja, kao i uvoz robe iz Čapljine, sa čije su se pijace poljoprivrednim proizvodima snabdijevali mnogi trgovci i nakupci.

Uvoz robe iz Čapljine je zabranjen zbog potvrđenog prisustva virusa korona u ovoj opštini, a odluka će biti na snazi do srijede, 8. aprila 2020. godine, do 20 časova, s mogućnošću njenog produženja dok se ne utvrdi epidemiološka situacija u opštini Čapljina.

Do srijede u 20 časova važi i zabrana kretanja svih lica koja imaju prebivalište ili boravište na području grada Trebinja, osim za one osobe koje posjeduju dozvolu za kretanje, izdatu od MUP-a, ili potvrdu o potrebi kretanja zbog nesmetanog obavljanja procesa rada, izdatu od strane poslodavca.

Sva lica koja ulaze na teritoriju grada Trebinja dužna su da svoj dolazak najave na broj 121, uz obrazloženje razloga dolaska.

Takođe je donesena odluka prema kojoj su svi privredni subjekti koji posluju na teritoriji grada Trebinja dužni najaviti prijem robe Štabu za vanredne situacije grada Trebinja, na broj 121, a prijem će se vršiti isključivo uz prisustvo predstavnika gradskog Štaba za vanredne situacije, uz prethodnu najavu tačne satnice dolaska robe.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije