Gradovi

U Doboju 489 roditelja dobilo "ponosne kartice"

U Doboju 489 roditelja dobilo "ponosne kartice"
Foto: N.N. | U Doboju 489 roditelja dobilo "ponosne kartice"

DOBOJ - Od 490 prijavljenih porodica samo jedna nije ispunila uslov za dobijanje "ponosne kartice" jer je sa područja Stanara, a 489 roditelja troje i više djece od juče mogu ostvariti popuste prilikom kupovine.

Dejan Kovačević, ponosni otac tri kćerke, koje će od septembra u sedmi, treći i drugi razred, kaže da najviše novca troši na odjeću i obuću. 

"Rekli su da imamo popust u 'Juventi', tu imamo odjeću i obuću, spominjali su da će biti i neke knjižare, tako da je to ono što jednoj porodici treba da bi se djeca iškolovala. Jer djeca brzo rastu i jednostavno mora se kupovati odjeća i obuća, koja nije jeftina, i naravno škola, školski pribor", kazao je Kovačević. 

Aleksandra Savić, majka dvije djevojčice i dječaka, takođe najviše novca troši na odjeću i obuću, kao i na opremu za novu školsku godinu. 

Privrednici koji su podržali projekat "ponosnih kartica" su uglavnom oni koji posluju širom RS. 

"U Doboju smo mi počeli polako da prikupljamo subjekte, da to tako kažem. Zasad su se prijavili 'Polident' i 'Polifarm', a nadam se da ćemo u narednom periodu imati još neke dodatne subjekte", kazao je Vladimir Marković, zamjenik gradonačelnika Doboja. 

Boris Jerinić, gradonačelnik Doboja, ponovio je da je jedna od domaćih kompanija izrazila želju da se uključi u ovaj projekat, a to su supermarketi "Đurić". 

"Siguran sam da se značajan broj Dobojlija snabdijeva u marketima 'Đurić' i sigurno da će pogotovo ovim porodicama to značiti", izjavio je on. Dragan Dakić, predsjednik Fondacije za porodicu, naveo je da najveće popuste korisnicima "ponosnih kartica" u RS nude sportske organizacije. 

"Mi smo u prilici da bilježimo stoprocentne popuste kod određenih sportskih klubova na članarinu, gdje se ne insistira da to bude treće ili drugo dijete iz porodice, već naši sportski klubovi, govorim o kolektivnim sportovima, odobravaju popust prije svega na prvo dijete iz ponosne porodice", izjavio je Dakić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije