Gradovi

Ugostitelji u Drvaru protestvovali zbog skraćenog radnog vremena

Ugostitelji u Drvaru protestvovali zbog skraćenog radnog vremena
Foto: hbz-vijesti.com | Ugostitelji u Drvaru protestvovali zbog skraćenog radnog vremena

DRVAR - Vlasnici ugostiteljskih objekata u Drvaru u utorak su održali mirni protest ispred zgrade opšzine zbog novih restriktivnih mjera Kriznog štaba, kojim im je skraćeno radno vrijeme.

Zbog pogoršanja epidemiološke situacije u Drvaru, u ponedjeljak je Krizni štab Kantona 10 na prijedlog opštinskog, donio zapovijed za područje opštine Drvar kojom je na 14 dana uvedeno skraćeno radno vrijeme ugostiteljskim objektima svih kategorija do 18 i trgovinama do 20 sati te zabrana okupljanja na otvorenom ili zatvorenom prostoru za više od pet osoba.

Načelnica opštine Drvar Dušica Runić kazala je kako joj je poznato što uvođenje mjera znači za ugostitelje, ali i podsjetila da je broj oboljelih na kovid-19 u Drvaru porastao na 17 osoba, s tendencijom daljnjeg rasta.

Ona je takođe kazala ukoliko se situacija dalje bude pogoršavala biće prinuđeni donijeti najrestriktivnije mjere kao što su policijski sat i potpuna zabrana rada ugostiteljskih objekata.

"Situacija u Drvaru je takva da su se morale poduzeti i uvesti nove mjere kako bi se spriječilo daljnje širenje covida-19 među stanovništvom Drvara", kazala je.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije