Gradovi

Uplatili ekskurziju na koju nisu otišli, šest godina čekaju da im se vrati novac

Uplatili ekskurziju na koju nisu otišli, šest godina čekaju da im se vrati novac
Foto: Ilustracija | Uplatili ekskurziju na koju nisu otišli, šest godina čekaju da im se vrati novac

KOTOR VAROŠ - Desetine bivših učenika kotorvaroške Osnovne škole "Sveti Sava" i njihovi roditelji još čekaju povrat novca koji su prije šest godina uplatili za ekskurziju na koju nikada nisu otišli.

Škola je na osnovu šest pravosnažnih i izvršnih presuda dužna djeci i roditeljima da isplati oko 78.000 maraka zbog propale ekskurzije, kao i sudske troškove u iznosu od oko 19.000 KM.

Roditeljima jednog odjeljenja ove godine isplaćeno je 15.375 maraka, dok se na isplatu u preostalih pet pravosnažnih presuda još čeka, piše danas "Glas Srpske".

U Ministarstvu finansija Republike Srpske, na čiju adresu je navodno u maju prošle godine poslato jedno od preostalih izvršnih rješenja, za pomenuti list kažu da to rješenje nije evidentirano u bazi za sudska rješenja.

"Preostala četiri sudska izvršenja su zaprimljena i evidentirana u bazi. Sva rješenja unesena u sistem biće izmirena u skladu sa redoslijedom i terminskim planom plaćanja", navode u Ministarstvu finansija RS.

Tihomir Tepić, advokat koji je zastupao roditelje, a čije dijete je takođe jedno od oštećenih, kaže da je nemoguće da rješenje koje je još prošle godine dostavljeno na izvršenje nije realizovano, a kamoli da nije ni evidentirano u bazi Ministarstva.

"T agonija i danas traje. Roditelji u nevjerici pitaju šta se dešava, do kada će čekati novac, posebno iz razloga što je novac za jedno odjeljenje isplaćen", rekao je Tepić.

Roditelji stotinjak osnovaca uplatili su 2012. godine po 380 KM za ekskurziju u Budvi, za koju je škola angažovala jednu turističku agenciju iz Banjaluke. Međutim, aranžmani nisu uplaćeni, iako je prikupljen novac od roditelja, pa je ekskurzija otkazana veče prije planiranog polaska. Roditeljima novac nije vraćen zbog čega su tužili školu i agenciju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije