Gradovi

Uskoro početak gradnje kanalizacije u Ulici Save Šumanovića u Gradišci

Uskoro početak gradnje kanalizacije u Ulici Save Šumanovića u Gradišci
Foto: Ustupljena fotografija | Uskoro početak gradnje kanalizacije u Ulici Save Šumanovića u Gradišci

GRADIŠKA – U Ulici Save Šumanovića u Gradišci, jednoj od najvećih u gradskoj zoni sa više stotina stanovnika, uskoro će početi izgradnja kanalizacione mreže.

Vrijednost ovih radova je 108.000 KM a novac su obezbijedili Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice BiH (40.000 KM) i Grad Gradiška (68.000 KM).

To je konstatovano u četvrtak, na sastanku predstavnika Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH i Gradske uprave Gradiška.

Nakon sastanka, ovu ulicu posjetili su ministar Sevlid Hurtić, i Dragana Ilić, zamjenica gradonačelnika Gradiške.

"To je za nas važno, jer decenijama čekamo izgradnju kanalizacione mreže. U našoj ulici živi nekoliko stotina stanovnika a njihov broj se stalno povećava. Ovo naselje, koje pripada najužem gradskom području, neophodno je urediti, naročito infrastrukturu", kazali su mještani.

U Gradskoj upravi ističu da će nakon izgradnje kanalizacione mreže, u ovom dijelu grada sanirati i oštećene saobraćajnice te urediti šire područje.

"Gradska uprava je u saradnji sa Ministarstvom za ljudska prava i izbjeglice u Savjetu ministara BiH, uspješno realizovala nekoliko infrastrukturnih projekata. Riječ je, pored ostalog, o izgradnji puteva  za potrebe zgrada socijalnog stanovanja u Gradišci i u Novoj Topoli", kazala je Ilićeva.

Hurtić je najavio da će Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice BiH, nakon usvajanja budžeta, raspisati javni poziv za projekte u oblasti infrastrukture, i za poboljašnje uslova života Roma, vrijedne po dva miliona KM.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije