Gradovi

Usvojeni rebalans budžeta i Izvještaj o radu gradonačelnika Bijeljine

Usvojeni rebalans budžeta i Izvještaj o radu gradonačelnika Bijeljine
Foto: N.N. | Usvojeni rebalans budžeta i Izvještaj o radu gradonačelnika i uprave Bijeljine

BIJELJINA - ​Odbornici Skupštine grada Bijeljina usvojili su danas rebalans budžeta za 2020. godinu, nakon kojeg je gradski budžet uvećan za 11,5 miliona konvertibilnih maraka i sada iznosi 62.758.148 KM.

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić istakao je da je budžet uvećan za dio kreditnih sredstava, čime je omogućen nastavak realizacije kapitalnih projekata u gradu.

"Riječ je o kreditu u iznosu od 4,5 miliona KM iz 2019. godine i kreditu u iznosu od sedam miliona KM od ove godine. Usvajanjem rebalansa budžeta stiču se uslovi za nastavak svih projekata koji su čekali na raspisivanje tendera ili javnih poziva. Ova sredstva će nam pomoći i u finalizaciji projekta gasifikacije, jer očekujemo da gas stigne u Bijeljinu za dva mjeseca", naveo je Mićić.

On je podsjetio da će u narednom periodu u Bijeljini, između ostalog, biti izgrađena nova autobuska stanica, nova saobraćajnica koja će prolaziti od Centra za visoko obrazovanje, pored preduzeća "Elvaka" i "Žitoprometa" do Autobuske, kao i da će biti riješeni mnogi infrastrukturni projekti u mjesnim zajednicama u Semberiji.

"Na današnjoj sjednici Skupštine grada jednoglasno je usvojen i Izvještaj o radu gradonačelnika i Gradske uprave, a prekompozicija vlasti na skupštinskom nivou sigurno će dovesti do novih povoljnosti za građane. Očekujemo da Vlada Republike Srpske izgradi Studentski dom, kao i da preuzme otplatu još 8,5 miliona KM za izgradnju kanalizacije u gradu, kako bismo mogli da smanjimo cijenu vode za korisnike do 30 odsto", poručio je Mićić.

On je čestitao novom predsjedniku Skupštine Aleksandru Đurđeviću i zamjeniku gradonačelnika Marku Mihajloviću na imenovanjima, istakavši da su promjene u vrhu Skupštine i rukovodstva grada učinjene s ciljem dobijanja podrške i osnaživanja na svim  nivoima uprave.

"Proširenje skupštinske većine i ulazak SNSD-a u vlast na lokalnom nivou treba da dovede do finalizacije kapitalnih projekata koje Bijeljina ne može sama da završi. Ovo nije samo podjela vlasti, nego prije svega podjela odgovornosti i početak jedne bolje saradnje s Vladom Srpske i Savjetom ministara BiH. Od novih saradnika očekujem korektnu saradnju i uvjeren sam da će rezultati biti vidljivi vrlo brzo", zaključio je Mićić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije