Gradovi

Zaposleni u bolnici verbalno napali poslanike

Zaposleni u bolnici verbalno napali poslanike
Foto: N.N. | Zaposleni u bolnici verbalno napali poslanike

BIHAĆ - Zaposlenici Kantonalne bolnice u Bihaću danas su izvrijeđali pojedine poslanike Skupštine USK u trenutku kada su ovi napuštali zgradu u kojoj se nalaze prostorije ovog zakonodavnog tijela zbog neodržavanja zakazane skupštinske sjednice.

Oko stotinu radnika ove zdravstvene ustanove okupilo se u jutarnjim satima ispred te zgrade kako bi svojim prisustvom uticali na donošenje odluke o tome da se odobri zaduženje Kantonalne bolnice.

Međutim, skupštinska sjednica nije ni održana iz razloga što nije bilo većine za usvajanje dnevnog reda. Za njegovo usvajanje glasalo je 15 poslanika, što je bilo nedovoljno.

"Sram ih bilo, ni dnevni red nisu mogli da usvoje. A kolika vam je plata? Lopovi, lopovi", vikali su okupljeni radnici.

Prema riječima predsjedavajućeg Skupštine USK Nijaza Hušića, sjednici juče nisu prisustvovala dvojica poslanika iz SDA, zbog čega dnevni red nije dobio potrebnu podršku.

"Insistiraćemo na tome da se uskoro zakaže vanredna sjednica s jedinom tačkom o usvajanju odluke o kreditnom zaduženju ove bolnice", kaže Hušić.

Elvir Hrustanović, predsjednik Sindikata koji okuplja zaposlenike Kantonalne bolnice, kaže kako su na kraju odlučili politika, politikantstvo i borba za lične interese.

"Ovo je sramota za ovu vlast. Molili smo ih da se bar usvoji dnevni red i o tome raspravlja, ali je odlučila patološka borba za vlast", kazao je Hrustanović.

Prema njegovim riječima, Vlada USK je već dala zeleno svjetlo za zaduženje, a očekivalo se da to učini i Skupština.

"U ovom trenutku menadžment i radnici Kantonalne bolnice ne vide drugi izlaz iz sadašnje teške situacije. Poslovanje bolnice je opterećeno ogromnim dugovanjima i svakog časa prijeti opasnost od blokade", istakao je Hrustanović.

Vlada USK odobrila je nedavno zaduženje Kantonalne bolnice u Bihaću u iznosu od 13 miliona maraka.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije