Gradovi

Zenica izdvojila pola miliona maraka u borbi protiv virusa

Zenica izdvojila pola miliona maraka u borbi protiv virusa
Foto: N.N. | Zenica izdvojila pola miliona maraka u borbi protiv virusa

ZENICA - Grad Zenica je za poduzimanje mjera u cilju sprječavanja širenja zaraze virusom korona izdvojio 500.000 KM, saopšteno je iz Gradske uprave nakon što je održana vanredna sjednica Štaba civilne zaštite Grada Zenica.

Odobrena sredstva biće utrošena za nabavku dezinfekcionih sredstava i lične zaštitne opreme te pomoć najugroženijim kategorijama stanovništva.

Sjednicu je vodio komandant Štaba civilne zaštite, što je po funkciji gradonačelnik Grada Zenica Fuad Kasumović.

Razmotrene su i donesene mjere koje Grad Zenica kao jedinica lokalne samouprave može poduzeti u cilju sprječavanja širenja zaraze koronavirusom.

"Kao komandant Štaba civilne zaštite pozivam sve građane da se pridržavaju uputa svih nivoa vlasti o prevenciji širenja zaraze koronavirusom. Situacija je veoma ozbiljna. Ukoliko se pandemija koronavirusa proširi u Zenici svi možemo doći u veoma nezgodnu situaciju. Štab civilne zaštite Grada Zenica kontinuirano prati razvoj situacije i postupa u skladu s naredbama viših nivoa", kazao je Kasumović.

Takođe, zakupcima poslovnih prostora koji su u vlasništvu i na upravljanju Grada Zenica umanjit će se cijena zakupnine za mjesec mart 2020. godine za 50%, kao i zakupcima javnih površina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije