Gradovi

Zgrada Gradske uprave Laktaša osvijetljena ljubičastom bojom

Zgrada Gradske uprave Laktaša osvijetljena ljubičastom bojom
Foto: Grad Laktaši | Zgrada Gradske uprave Laktaša osvijetljena ljubičastom bojom

LAKTAŠI - Zgrada Gradske uprave Laktaša osvijetljena je večeras ljubičastom bojom, te je na taj način u ovom gradu obilježen Međunarodni dan prijevremeno rođene djece i pružena podrška malim herojima.

Mališani i njihovi roditelji okupljeni na Trgu 9. januar (plato ispred Gradske uprave) pustili su i balone ljubičaste boje, koja predstavlja osjetljivost i izuzetnost i simbol je obilježavanja ovog dana. 

Događaju su prisustvovali Miroslav Bojić, gradonačelnik Laktaša i Jelena Ćetković, predsjednica Skupštine Udruženja prijevremeno rođene djece Republike Srpske "Mrvice", koja je majka mrvica Petre i Nikolije. 

Udruženje roditelja prijevremeno rođene djece u Republici Srpskoj "Mrvice" osnovano je sa motivacionim ciljem podizanja svijesti o prijevremenom rođenju, te se ovom datumu posvećuje posebna pažnja, kako u svijetu, tako i kod nas.

Ovogodišnjim obilježavanjem "Ljubičastog novembra" cilj je da se pozovu svi privatni i poslovni donatori, koji bi pomogli u prikupljanju novčanih sredstava kako bi se obnovio prostor i stvorili uslovi za otvaranje Centra za edukaciju i afirmaciju "Moj mrvičasti kutak".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije