Hronika

Izručenje Sanjina Sefića zavisi od Ministarstva pravde

Izručenje Sanjina Sefića zavisi od Ministarstva pravde
Izručenje Sanjina Sefića zavisi od Ministarstva pravde

NOVI SAD - Viši sud u Novom Sadu učinio je sve što je trebalo po zakonu u vezi sa izručenjem BiH Sanjina Sefića, osumnjičenog da je automobilom usmrtio dvije djevojke u Sarajevu, i odluka o tome sada je na Ministarstvu pravde, rekla je Srni portparol ovog suda Ivana Karapandžić.

Ona je navela da je Viši sud u Novom Sadu poslao 21. decembra Ministarstvu pravde Srbije kompeltan spis predmeta u vezi sa izručenjem Sefića, koji je uhapšen 12. oktobra u Srbiji.

"Da li će Sefić biti izručen BiH do kraja godine zavisi od Ministarstva pravde, a ne od Višeg suda. Viši sud učinio je sa svoje strane sve što je po zakonu i trebalo da učini u vezi sa izručenjem Sefića BiH", rekla je Karapandžićeva.

Ona je dodala da je Ministarstvo od Višeg suda tražilo kompletan spis u vezi sa predmetom izručenja Sefića BiH, koji mu je i poslat 21. decembra.

Karapandžićeva je pojasnila da je Viši sud bio u obavezi da Ministarstvu pravde dostavi samo pravosnažnu odluku u vezi sa izručenjem Sefića BiH.

"To smo uredno učinili i Ministarstvo je na stolu imalo pravosnažnu odluku već do polovine decembra. Ministarstvo je, međutim, naknadno od Višeg suda tražilo ceo spis vezan za predmet Sefić", navela je Karapandžićeva.

Pojedini sarajevski portali objavili su je da je Viši sud u Novom Sadu poslao Ministarstvu pravde nepotpunu dokumentaciju o pravosnažnoj odluci za izručenje Sefića BiH, zbog čega on neće biti izručen BiH do kraja godine.

Proces u vezi sa izručenjem Sefića traje od 14. oktobra kada je iz Ministarstva pravde Srbije potvrđeno da su dobili zamolnicu Ministarstva pravde BiH za Sefićevo izručenje.

Proces je usporen i ranije kada je Sefićev advokat na odluku o izručenju uložio žalbu, zbog čega je slučaj privremeno završio na Apelacionom sudu u Novom Sadu.

Sanjin Sefić uhapšen je u Srbiji 12. oktobra nakon što je pobjegao iz BiH zbog saobraćajne nesreće koju je skrivio u Sarajevu, a u kojoj su poginule studentkinje Selma Agić i Edita Malkoč.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije