Hronika

U narednim danima izručenje Sanjina Sefića u BiH

U narednim danima izručenje Sanjina Sefića u BiH
U narednim danima izručenje Sanjina Sefića u BiH

BEOGRAD - Ministarka pravde Srbije Nela Kuburović odobrila je izručenje Bosni i Hercegovini Sanjina Sefića koji se sumnjiči da je automobilom kod Zemaljskog muzeja u Sarajevu 10. oktobra usmrtio dvije djevojke a potom pobjegao.

Kako je potvrđeno Tanjugu u Ministarstvu pravde Srbije, postupak izručenja sprovešće narednih dana pripadnici policije.

Tom odlukom usvojena je zamolnica BIH koja traži Sefića zbog krivičnog djela teško djelo protiv bezbjednosti javnog saobraćaja i neukazivanje pomoći osobi povrijeđenoj u saobraćajnoj nezgodi.

Prethodno je Viši sud u Novom Sadu odlučio da su ispunjeni uslovi za njegovo izručenje, a tu odluku je potvrdio i novosadski Apelacioni sud.

Sefić je nakon nesreće 10. oktobra pobjegao sa mjesta događaja, a dva dana kasnije je uhapšen u Srbiji na osnovu međunarodne potjernice raspisane po naredbi kantonalnog suda u Sarajevu.

Inače, nadležni organi BiH vode postupak protiv još tri osobe koje se dovode u vezu sa saobraćajnom nesrećom zbog sumnje da su pomogli Sefiću poslije izvršenja krivičnog djela.

Kako su prenijeli tamošnji mediji to su A.D. (29) iz Sarajeva, N.S. (28) iz Foče i S.S. (22) iz Sarajeva.

U dvorištu porodične kuće N.S., nađen je automobil "golf 6", koji je prema podacima policije korišćen za izvršenje krivičnog djela, a čiji je vlasnik A.M. iz Sarajeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije