Hronika

Ko je Banjalučanin od koga je oduzet helikopter?

Ko je Banjalučanin od koga je oduzet helikopter?
Foto: N.N. | Ko je Banjalučanin od koga je oduzet helikopter?

BANJALUKA - Bračni par iz Banjaluke Goran (48) i Martina (39) Roso uhapšeni su danas u nastavku akcije "Parma 2" zbog sumnje da su počinili više krivičnih djela, a u akciji je zaplijenjen i helikopter, nezvanično saznaju “Nezavisne”.

Roso je uhapšen i u februaru ove godine zbog sumnje da se lažno predstavljao kao policajac, ali i zbog drugih krivičnih djela.

Nakon ispitivanja pušten je na slobodu.

Roso, ranije Pećaranin, ima bogat dosije. Bio je osuđivan zbog falsifikovanja, a dovodio se u vezu s automafijom i krađama vozila.

Tako je 2008. godine uhapšen u Banjaluci sa još šest osoba koje se dovode u vezu s krađom automobila tokom pomenute godine u široj banjalučkoj regiji.

Hapšenja su uslijedila poslije pretresa sedam objekata u Mrkonjić Gradu, Čelincu, Novoj Topoli i Aleksandrovcu. Tom prilikom kod uhapšenih osoba pronađeni su informatička oprema, više mobilnih telefona, lažna dokumenta, municija, “pumparica”, elektrošok palica i razna oruđa za krađu automobila.

Oni su se sumnjičili da su do 19. januara do 25. juna te godine na području Banjaluke i Doboja izvršila 18 krivičnih dela, od čega je pet krađa automobila, dok se ostala djela odnose na falsifikovanje dokumenata i promet oružja, a navodni vođa te grupe je bio Pećaranin danas Roso.

Ali, Pećaranin tu ne staje. Novo hapšenje uslijedilo je tri godine kasnije, tačnije u martu 2011. godine na osnovu potjernice banjalučkog Osnovnog suda jer se naime, nije odazvao na sudski poziv zbog postupka koji se protiv njega vodi u tom  sudu, a po optužnici za obmanu prilikom dobijanja kredita. On je uhapšen nakon što je izašao iz pritvora koji mu je u januaru te godine odredio Sud BiH zbog krađe luskuznih auta. Tužilaštvo BiH ga je teretilo da je bio član organizovane kriminalne grupe koja je u ranijem periodu ukrala veći broj luksuznih auta na teritoriji BiH, a uhapšen je u akciji kodnog naziva "Kamen" 11. januara 2011.

Pećaranin je u junu 2009. godine osuđen na osam mjeseci zatvora jer je priznao da je od 4. aprila do 22. maja 2009. godine na auto-pijaci u Banjaluci kupio ukradeni kedi, za koji je nabavio falsifikovanu međunarodnu saobraćajnu dozvolu, stavio na njega švajcarske registarske oznake i takvog ga dalje mijenjao za regularni kedi.

On je ubrzo pušten iz pritvora, da bi 20. oktobra 2009. godine ponovo bio uhapšen, ovog puta jer je uhvaćen na djelu kako u banjalučkom naselju Rosulje krade audi A4.

Vezane vijesti:

Bračni par uhapšen, zaplijenili im helikopter

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije