SP Qatar 2022.

Hronika

U toku ročište Zeljkoviću i još trojici osumnjičenih

U toku ročište Zeljkoviću i još trojici osumnjičenih
Foto: Anadolija/Arhiva | U toku ročište Zeljkoviću i još trojici osumnjičenih
N.N.

BANJALUKA - U Okružnom sudu Banjaluka u toku je ročište direktoru Instituta za javno zdravstvo Branislavu Zeljkoviću i još trojici osumnjičenih.

Zbog obimnog materijala na 97 strana i oko 570 dokaza u postupku, ročište Branislavu Zeljkoviću, direktoru Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske, i ostaloj trojici osumnjičenih za zloupotrebe prilikom nabavki koje je Institut provodio odgođeno danas je u Okružnom sudu Banjaluka, prenosi RTRS.

Podsjećamo,Republičko javno tužilaštvo zatražilo je danas određivanje pritvora Branislavu Zeljkoviću, direktoru Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske, te ostaloj trojici osumnjičenih za zloupotrebe prilikom nabavki koje je Institut provodio.

U policijskoj akciji, pored Zeljkovića, uhapšeni su vlasnik turističke agencije "Travel 4 Fun" Saša Marković, direktor firme "Promeding" Dragan Dubravac i direktor "Procontrola" Slavko Bojić.

Uhapšeni se sumnjiče da su, koristeći vanrednu situaciju, pribavili firmama "Procontrol" i "Travel 4 Fun" znatnu imovinsku korist u postupcima javnih nabavki koje je provodio Institut.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije