Hronika

Zeljković sproveden u Tužilaštvo

Zeljković sproveden u Tužilaštvo
Foto: NN Arhiva | Zeljković sproveden u Tužilaštvo

BANJALUKA - Branislav Zeljković, direktor Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske, upravo je sproveden u Republičko javno tužilaštvo.

Podsjetimo, u policijskoj akciji, pored Zeljkovića, uhapšeni su vlasnik turističke agencije "Travel 4 fun" Saša Marković, direktor firme "Promeding" Dragan Dubravac i direktor "Procontrola" Slavko Bojić, a koji su ranije sprovedeni u Tužilaštvo.

Prema riječima advokata Miloša Stevanovića, koji zastupa Bojića i Markovića, navjerovatanije će za svečetvoricu biti zatražen pritvor.

Uhapšeni se sumnjiče da su, koristeći vanrednu situaciju, pribavili pravnim licima "ProControl" i "Travel4Fun" znatnu imovinsku korist u postupcima javnih nabavki koje je provodio Institut.

Podsjetimo, kako su "Nezavisne novine" ranije objavile, sumnja da je nabavna cijena zaštitnih odijela, koja je nabavljao Institut za javno zdravstvo RS, 22,50 KM po komadu, a da su Institutu fakturisana na iznos od 50 KM.

Zeljković je, ističu naši izvori, tokom saslušanja negirao krivicu, odnosno, tvrdi da nije učinio ono što mu se stavlja na teret.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije