Svijet

"Agata" protutnjala Meksikom: "Poginuli bili zakopani kamenjem i blatom"

"Agata" protutnjala Meksikom: "Poginuli bili zakopani kamenjem i blatom"
Foto: Tanjug/AP | "Agata" protutnjala Meksikom: "Poginuli bili zakopani kamenjem i blatom"

MEKSIKO SITI - Meksičke vlasti saopštile su danas da su najmanje tri osobe poginule, a najmanje pet nestalo u naletu snažne oluje Agata koja je pogodila jug zemlje.

"Poginuli su bili zakopani kamenjem i blatom", rekao je za Rojters Aksel Martinez, portparol agencije za civilnu zaštitu države Oaksake.

Agencija za civilnu zaštitu saopštila je da je treća osoba poginula u gradu San Mateo Pinas i da je riječ o ženi koju je odnijelo klizište, kao i da se još petoro ljudi vode kao nestali.

Oluja Agata se u ponedjeljak popodne obrušila na jug Meksika kao uragan kategorije 2, sa udarima vjetra od skoro 170 kilometara na sat u blizini grada Puerto Anhela na obali Pacifika, gubeći snagu dok se kretala ka unutrašnjosti.

Prema izvještaju američkog Nacionalnog centra za uragane (NHC) Agata je od jutros oslabila do tropske depresije sa vjetrovima od 45 kilometara na sat.

Očekivalo se da će nestati do popodneva, uz upozorenje na poplave opasne po život i klizišta u državi Oaksaka.

Na konferenciji za novinare, meksički predsjednik Andres Manuel Lopez Obrador rekao je da će se sastati sa lokalnim vlastima i savjetnicima za bezbjednosna pitanja kako bi adekvatno kontrolisali situaciju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije