Svijet

Amerika upozorila Poljsku: Jedan hitac prema Rusiji je početak Trećeg svjetskog rata

Amerika upozorila Poljsku: Jedan hitac prema Rusiji je početak Trećeg svjetskog rata
Foto: Youtube/AiirSource Military/Wikipedia | Amerika upozorila Poljsku: Jedan hitac prema Rusiji je početak Trećeg svjeskog rata

Sjedinjenje Američke Države zabranile su Poljskoj da šalje svoju vojsku u Ukrajinu, pošto Vašington strahuje od direktne konfrontacije između NATO-a i Rusije,

Ovo je sugerisao u intervjuu za RT general-pukovnik Georgij Špak, bivši komandant ruskih Vazdušno-desantnih snaga , prenose RIA Novosti.

On je istakao da se na teritoriji bivše sovjetske republike mogu pojaviti plaćenici ili dobrovoljci iz neke istočnoevropske zemlje, ali ne i redovni vojnici poljske vojske.

"Poljska je dio NATO-a, a jedan hitac iz NATO-a prema Rusiji je početak Trećeg svjetskog rata. Svi to razumiju i mislim da je Varšava dobila vrlo jasnu komandu Vašingtona: ne preuzimajte inicijativu. Amerika ne želi da gine zbog Ukrajine ili zbog Poljske", objasnio je Špak.

General-pukovnik je dodao i da će se čovječanstvo u slučaju izbijanja Trećeg svjetskog rata suočiti sa globalnim nuklearnim sukobom u kome „neće biti pobjednika”, prenose novosti.rs.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije