Svijet

Pratite nas na Google news

Asanž pred Obavještajnim komitetom o ruskom miješanju u izbore?

Asanž pred Obavještajnim komitetom o ruskom miješanju u izbore?
Foto: Ilustracija | Asanž pred Obavještajnim komitetom o ruskom miješanju u izbore?
Srna

LONDON - Osnivač Vikiliksa Džulijan Asanž razmatra ponudu da se pojavi pred Obavještajnim komitetom američkog Senata, gdje bi govorio o navodnoj umiješanosti Rusije u američke izbore 2016. godine, izjavila je danas njegov advokat Dženifer Robinson.

Američki obavještajni komitet američkog Senata zainteresovan je da sasluša Asanža, navela je Robinson u saopštenju.

Ona je navela da oni koji su zaduženi za istragu tražili da se Asanž lično pojavi u međusobno prihvatljivom terminu i mjestu.

"Ozbiljno razmatramo ponudu, ali moramo da obezbijedimo da je garantovana zaštita Asanžu", navela je Robinson.

Vikiliks je objavio pismo Obavještajnog komiteta američkog Senata, koji je tražio od Asanža da lično svjedoči na zatvorenom saslušanju u okviru istrage o navodnom mešanju Moskve u predsjedničke izbore da bi se pomoglo Donaldu Trampu da pobijedi na njima.

Rojters napominje da nije detaljno obrazloženi kako bi bilo kakav intervju sa američkim senatorima mogao da bude sproveden, a portparolka Asanža kaže da je "sve moguće".

Napomenula je da nije isključeno da se on i lično pojavi pred američkim odborom.

Asanž je našao utocište u Ambasadi Ekvadora u Londonu 2012. godine nakon što su ga švedske vlasti optužile za seksualni napad.

Iako je ta optužnica odbačena, on i dalje strahuje od izručenja SAD gdje ga traže zbog objavljivanja tajnih diplomatskih depeša.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Novi Nike model - Air Max 200 dostupan u Juventa Urban šopovima širom BIH

Marketing tim / 20.11.2019 11:05

Još od 90-ih, Air Max je definitivno jedan od najpopularnijih modela patika. Preko 30 godina slava ovog modela nije jenjavala, što zbog neprikosnovene udobnosti koju pruža vazdušni đon, ali i zahvaljujući uvijek odvažnom dizajnu koji nas nikad ne ostavlja ravnodušnim.

Air Max, odavno više nije samo patika. To je stil, pravac i način iskazivanja sopstvene individualnosti i urbanog i aktivnog stila života. Danas ih vole i nose različite generacije - ljudi srednjih godina koji su ovim patikama ostali vjerni još iz svog tinejdžerskog perioda, pa do mlađih generacija koje su oduševljene kultnim statusom koji ovaj model nosi sa sobom.

Nike je sredinom ljeta predstavio novog člana Air Max porodice – Air Max 200. Ovaj model predstavlja kombinaciju dvije Nike ikone - Air Max 180 i Air Max 270.

Ono što je specifično jeste da ovaj model pruža 200 procenata više Air đona od svojih prethodnika zbog čega i pretenduje da osvoji epitet najudobnijeg Air Max modela do sada.

Par je takođe dobio i lagani uložak od pjene, zarad cjelodnevnog komfora, kao i gumu na spoljnom dijelu đona, zbog poboljšane izdržljivosti.

Od lansiranja do danas, Nike je predstavio nekoliko varijanti, tj kombinacija boja za ovaj model patika. Sve modele  Air Max 200 možete pronaći u Juventa Urban šopovima širom BIH. Spisak lokacija radnji možete pronaći ovdje.

Najčitanije