Svijet

Automobil pao s mosta na Islandu, troje mrtvih

Automobil pao s mosta na Islandu, troje mrtvih
Foto: Tanjug/AP | Automobil pao s mosta na Islandu, troje mrtvih

Putnici su se vozilom Toyota Land Cruiser u velikoj brzini zaletjeli i probili ogradu na mostu kojim prolazi samo jedna saobraćajna traka, a koji se nalazi na južnom dijelu Islanda.

Zatim su propali nekih osam metara na obalu rijeke. Prema informacijama lokalnih medija, nesreća se dogodila na mostu Núpsvötn na islandskoj obilaznici između grada Kirkjubæjarklaustura i područja Skaftafell, koji pripada Nacionalnom parku Vatnajökull.

Jedan od prvih koji su stigli na mjesto nesreće bio je vodič Adolf Erlingson.

"Bilo je strašno. Izgleda da je automobil udario u zemlju puno metara dalje od mjesta na kojem se zaustavio. Namučili smo se kako bismo izvukli sve žrtve iz automobila“, rekao je Erlingson.

"Vozač je u jednom trenutku izgubio kontrolu nad vozilom, probio je ogradu i srušio se s vozilom na obalu rijeke. Tamo je dosta pjeskovito pa ga rijeka nije potopila. Automobil je jednostavno pao s visine i preokrenuo se. Bio je u potpunosti uništen", opisao je vodič.

Troje djece u vozilu

"Izašao sam iz svog vozila kako bih vidio mogu li pomoći. Kada sam stigao do obale, četvoro ljudi je bilo izvan automobila, jedan je već preminuo. Troje je ostalo zarobljeno u automobilu", dodao je.

"Vozač je još bio živ, ali zarobljen ispod kontrolne ploče vozila. Pokušali smo izvući ljude iz automobila i pomoći im, bilo je jako teško", rekao je Erlingson.

Prema informacija lokalne policije, u vozilu se nalazilo troje djece, piše Euronews, prenio je index.hr.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije