SP Qatar 2022.

Svijet

Bajden na Floridi obećava pomoć za oporavak nakon uragana

Bajden na Floridi obećava pomoć za oporavak nakon uragana
Foto: Tanjug/AP/Arhiva | Bajden na Floridi obećava pomoć za oporavak nakon uragana
Tanjug

​MAJAMI - Američki predsjednik Džozef Bajden otputovao je danas na Floridu kako bi obećao pomoć toj državi da se oporavi od uragana "Ian", tokom posjete koja uključuje sastanak sa guvernerom Ronom De Santisom, mogućim rivalom u predsjedničkoj trci 2024. godine.

Predsjednik iz Demokratske stranke i republikanski guverner raspravljaće o brojnim pitanjima, uključujući i klimatske promjene, koje stručnjaci okrivljuju za sve vlažnije i intenzivnije uragane na Floridi, prenosi Rojters.

Bajden i njegova supruga Džil stigli u Fort Majers danas rano popodne, dva dana nakon što su posjetili Portoriko, teritoriju SAD koju je prošlog mjeseca pogodio uragan "Fiona".

Britanska agencija podsjeća da je više od 100 ljudi poginulo, a skoro 400.000 domova i firmi ostalo je bez struje na Floridi u utorak, zbog posljedica udara uragana "Ian".

Tokom svog putovanja Bajden će helikopterom pregledati teško oštećeni Fort Majers na Floridi, prije nego što se sastane sa stanovnicima i zvaničnicima, kao i sa De Santisom, navodi Bijela kuća.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije