Svijet

Bavarski premijer zabrinut: Ne želim "fudbalski Išgl"

Bavarski premijer zabrinut: Ne želim "fudbalski Išgl"
Foto: Tanjug/AP | Bavarski premijer zabrinut: Ne želim "fudbalski Išgl"

MINHEN - Premijer njemačke pokrajine Bavarske Markus Seder založio se danas za proširenje obaveze nošenja maski na sva javna mesta i pred utakmicu Bajerna upozorio na "fudbalski Išgl".

"Smatram da treba uvesti obavezu nošenja maski na svim javnim mjestima gdje nije moguće ili gdje se ne želi držati distanca", rekao je on u obraćanju medijima.

Seder je kazao da je broj novozaraženih previsok i da su problem privatne manifestacije, kao i okupljanja na javnim mjestima.

"Savjetujem na oprez, ali ne smije doći do panike. Proširenje obaveze nošenja maski, smanjenje privatnih proslava su strategija za borbu protiv širenja virusa", rekao je on.

Seder je ukazao da je proteklog vikenda video zastrašujuće slike proslava u Minhenu i da zbog toga zahtjeva od građana razum i shvatanje ozbiljnosti situacije.

Najavio je usvajanje određenih mjera na sutrašnjoj sjednici vlade Bavarske.

Takođe je kritikovao održavanje Superkup utakmice u Budimpešti, gdje će se sastati Bajern Minhen i FC Sevilja.

"Ne želim 'fudbalski Išgl'. Visoki broj novozaraženih u Mađarskoj me brine. Više desetina hiljada navijača ima dozvolu da prati utakmicu na stadionu, a tako i navijači iz Minhena", izrazio je zabrinutost prvi čovjek Bavarske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije